Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Heroïsche Mignolet klopt Kompany

Manchester United en Arsenal volgen keeper op de voet

- GUNTER SCHOOFS

Op Boxing Day heeft Simon Mignolet weer van zich laten spreken. Mignolet was onklopbaar tegen kampioen Manchester City. In Engelse media werd van een heroïsche prestatie gesproken van de Belg. Mignolet werd de matchwinna­ar. Samen met Adam Johnson, die de enige goal van de namiddag scoorde: 1-0.

Een superbelan­grijke zege voor Sunderland, dat na barslechte herfstmaan­den in de degradatie­zone terecht was gekomen. Coach Martin O’Neill rook zijn kans tegen City, dat al een heel seizoen net iets te wisselvall­ig voor de dag komt.

O’Neill veegde voor de wedstrijd alle speculatie­s van tafel over een eventuele wintertran­sfer van Mignolet naar Arsenal. Ook Mignolet vernam via de media de interesse van Arsenal, al heeft hij persoonlij­k nog niets gehoord van de Londense club. “O’Neill repte er met mij geen woord over. Begrijpeli­jk, want in de gegeven omstandigh­eden moest de concentrat­ie voor tweehonder­d procent naar onze prestatie gaan.”

Nochtans blijft ook Manchester United de prestaties van Mignolet met argusogen volgen, dat zal na gisteren zeker niet veranderd zijn. Dankzij de clean sheet van Mignolet bedraagt de kloof tussen de twee rivalen uit Manchester nu al zeven punten. United maakte tot drie keer toe een achterstan­d tegen Newcastle ongedaan. Terwijl de spitsen van United vier keer de weg naar de netten vonden, trokken de sterren van City zich de haren uit het hoofd door

die dekselse Belg.

BEWONDERIN­G

Voor de rust showde Mignolet zijn kunnen op pogingen van Yaya Touré en David Silva, de 42.000 toeschouwe­rs keken vol bewonderin­g toe hoe

met lijf en leden zijn team van een achterstan­d behoedde. “Die reddingen waren volgens mij belangrijk­er dan die na de rust”, aldus Mignolet. “Ik ben er zeker van dat als we voor de rust een goal binnengekr­egen hadden dat de score wel eens hooghadkun­nenoplopen,wantdan hadden we risico’s moeten nemen.”

Op het uur ging Mignolets collega Joe Hart in de fout toen Adam Johnsonhem­meteenverr­eknaltegra­zen nam. Johnson werd in de zomer nog bedankt voor bewezen diensten bij City, hij haalde nu zijn gram tegen zijn ex-club. Johnson werd de held vandedag,wantnade1-0wasernog veel werk aan de winkel. Kompany -

Big Si die in de beginfase van de wedstrijd op de lat had gekopt – porde zijn maats na de 1-0 aan om geen kerstcadea­u te geven aan de City ging op zoek naar de gelijkmake­r. Sergio Agüero was er het dichtst bij, hij kwam na knap voorbereid­end werk één tegen één met Mignolet, maar laat net dat de absolute sterkte zijn van de ex-STVV-doelman. “Het oogt natuurlijk spectacula­ir zo’n één tegen één. Ik ben vooral blij dat mijn tussenkoms­ten ons drie bonuspunte­n opleveren. Sunderland staat weer tussen de mensen in de rangschikk­ing.”

Na de match kreeg Mignolet felicitati­es van een teleurgest­elde Vincent Kompany. Hij had veel respect voor de manier waarop Mignolet de nul hield. Zo bleek ook later op Twitter. ‘Congrats Mignolet, great performanc­e’, stuurde Kompany de wereld in.

Black Cats.

 ?? FOTO PHOTONEWS ?? Matchwinna­ar Simon Mignolet plukt de bal uit de lucht.
FOTO PHOTONEWS Matchwinna­ar Simon Mignolet plukt de bal uit de lucht.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium