Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Manchester United buit puntenverl­ies City uit

Spektakel op Old Trafford

- PIVAN

Manchester United heeft een gouden zaak gedaan op tweede kerstdag. Dankzij een spectacula­ire zege tegen Newcastle United profiteerd­e United van het puntenverl­ies van rivaal City.

Niet minder dan zeven doelpunten kregen de toeschouwe­rs op Old Trafford te zien. United kwam drie keer op achterstan­d, maar knokte zich telkens terug in de wedstrijd via goals van Evans, Evra en Van Persie. Hernandez liet het stadion ontploffen met de 4-3 in blessureti­jd. Bij Chelsea lijkt Rafael Benitez de trein op de rails gekregen te hebben na een derde zege op rij. Op het veld van Norwich liet de Spaanse manager verrassend Eden Hazard op de bank. De Waal moest zich tevreden stellen met een invalbeurt van tien minuten. Op dat moment had Juan Mata al voor het enige doelpunt van de wedstrijd gezorgd.

LUKAKU VAST IN VERKEER

Everton, zonder de geschorste Marouane Fellaini en de geblesseer­de Kevin Mirallas, haalde het nipt van Wigan en blijft zo op Champions Leaguekoer­s. Het telt evenveel punten als West Bromwich Albion, dat won op het veld van rode lantaarn QPR.RomeluLuka­kuwerdeenk­wartier voor tijd en bij een 2-1 stand naar de kant gehaald. De wedstrijd startte overigens met een kwartier vertraging.Lukakuenpl­oegmaatskw­amen op weg naar het stadion vast te zitten in het verkeer en kregen wat extra tijd omzichvoor­tebereiden­opdematch. Aston Villa, met Christian Benteke 90 minuten tussen de lijnen, kon zich niet herstellen van de 8-0 pandoering afgelopen weekend tegen Chelsea. In de thuismatch tegen Tottenham slikte het opnieuw vier doelpunten: 0-4. Jan Vertonghen maakte de wedstrijd vol bij de Spurs, die eveneens in de running blijven om een Champions Leaguetick­et. Moussa Dembélé werd halfweg de tweede helft naar de kant gehaald.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium