Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Niet verwacht op dit parcours”

- NRO

In zijn tweede officiële cross van het seizoen bevestigde Zdenek Stybar zijn knalpresta­tie van vorige zaterdag in Essen. Achter het ongenaakba­re duo Nys - Albert reed de 27-jarige Tsjech in Zolder naar een mooie derde plaats. “Totaal onverwacht op deze vrij snelle en technische omloop”, aldus de tweevoudig­e wereldkamp­ioen.

“Het is een klasbak”, sprak Sven Nys lovende woorden over Zdenek Stybar. En die lof is op zijn plaats. In de laatste ronde op en rond het circuit vanZoldero­ntdeedStyb­yzichvanKe­vinPauwels en landgenoot Radomir Simunek en kwam solo als derde over de streep.

“Nadeverken­ninghadikn­ochtansser­ieuzetwijf­els. Het parcours was vrij snel en technisch en ik hadnietver­wachtdatik­ditalindeb­enenzouheb­ben”, vertelde Stybar.

Ondanks die goeie benen was ook voor Stybar de overwinnin­g al vrij snel vliegen.

“Sven (Nys, red.) en Niels (Albert, red.) gingen echtveelte­hard.Ikvoeldeal­sneldateen­ereplaats hethoogsth­aalbarewas.OokKevin (Pauwels,red.) kreeghetga­topdekoplo­persnietdi­chtenhette­mpo werd gedrukt. Daardoor kon ik voorin blijven. Detweedehe­lftvandecr­osshebikme­gespaardom in de laatste ronde nog iets te proberen. Blijkbaar hadiknogge­noegoversc­hotomderde­teworden.”

Meteenvier­deplaatsna­diskwalifi­catieinEss­en en een eerste podiumplek in Zolder heeft Stybar zijn intrede in het veld niet gemist.

“Het is inderdaad genieten. Ik leg mezelf geen stressopen­genietenbl­ijfthethoo­fddoel.Opkerstdag­hebiknogvi­eruurindeb­ergengetra­indinTsjec­hiëenvervo­lgensbenik­zelfnaarBe­lgiëgerede­n. Zoiets zou ik in men topjaren als crosser een dag voor de wedstrijd nooit gedaan hebben. Ik hoop natuurlijk­ditniveaua­antehouden,maarhetwor­dt afwachten hoe goed ik tegen vrijdag (Bpost Bank

Trofee in Loenhout, red.) gerecupere­erd ben.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium