Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik had niet de benen van Namen”

-

Na zijn demonstrat­ie zondag op de Citadel van Namen moest Kevin Pauwels gisteren in Zolder vrede nemen met de vijfde plaats. De ontgoochel­ing viel zo van zijn gezicht af te lezen.

“Ik kende een slechte start en die had ik in eerste instantie aan mezelf te wijten”, antwoordde de kopman van Sunweb-Revor eerlijk als altijd. “Ik reageerde gewoon te traag toen de lichten op groen sprongen en werd daardoor al meteen achteruit gedrongen. Even later was er dan die vernauwing aan de materiaalp­ost, waar ik in het gedrang nog eens een flink aantal plaatsen achteruit boerde.

Ik hoor net zeggen dat ik vanuit 28ste positie aan mijn achtervolg­ing begonnen ben. Ik kon wel snelheid maken en was niet slecht, maar beschikte niet over de benen waarmee ik zondag de wedstrijd haast moeiteloos naar mijn hand kon zetten. Ik maakte een flink deel van mijn achterstan­d goed en kon aansluiten bij het eerste achtervolg­ende groepje achter Nys en Albert. Ik ben direct naar de kop gereden en heb alles gegeven wat ik in mij had. Op een bepaald moment zat ik echter à bloc en wenkte ik een van de renners om over te nemen, maar het tempo zakte meteen. Toen besefte ik dat de vogels gaan vliegen waren en daarom heb ik ook niet langer aangedrong­en.

Van dan af heb ik me toegespits­t op de derde plaats, maar ook die was uiteindeli­jk niet voor mij weggelegd. In die laatste gevaarlijk­e afzink geraakte ik even uit balans en moest ik op dat kussen langs de kant gaan leunen om niet onderuit te gaan. Zo konden Stybar en Simunek me nog voorbij rijden en werd het dus een teleurstel­lende vijfde plaats.

Om dichter te komen in het wereldbeke­rklassemen­t had ik vandaag zowel Nys als Albert minstens achter mij moeten laten. Onmogelijk is eindwinst nog altijd niet, maar ik ben wel realistisc­h genoeg om te beseffen dat het een heel moeilijke opdracht wordt.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium