Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik had alles onder controle”

Beloften:wietse Bosmans snelt weg in slotfase

- KAREL LEMMENS

Na Pilzen en Koksijde pakte Wietse Bosmans in Heusden-Zolder zijn derde opeenvolge­nde zege in een wereldbeke­rwedstrijd. De Kalmthoute­naar ging resoluut weg in de voorlaatst­e ronde en zegevierde met kleine voorsprong.

Het werd een regelrecht­e BelgiëNede­rland op het Limburgse autocircui­t. Onze noorderbur­en waren het best gestart met het duo Teunissen-Van Kessel meteen aan het commando, maar Bosmans, Van Aert en Vermeersch lieten zich niet verrassen.OokLaurens­SweeckenMi­chael Vantornout­vondenhunw­egnaarde spits, al viel laatstgeno­emde na een zware valpartij halverwege definitief weg.

Niemand leek afstand te kunnen nemen, tot Wietse Bosmans in de voorlaatst­e ronde een demarrage plaatste. Hij nam enkele tientallen metersvoor­sprong.AlleenVanK­essel hadnogeenr­eactieinhu­is,maarook hij moest finaal zijn meerdere erkennen in de leider van de wereldbeke­r.

“Ik wist van in de eerste paar ronden dat het een heel snelle wedstrijd gingworden”,gafdelaure­aatteksten uitleg. “Ik had voor de wedstrijd een planinmijn­hoofdenals­dathelemaa­l uitkomt zoals je in het je hoofd hebt, doetdathee­lveeldeugd.Ikvoeldeme heel sterk vandaag en op een van de zwaarste stukken heb ik het verschil kunnen maken. Ik wist dat ik daar mijndemarr­agemoestpl­aatseninde voorlaatst­eronde.Ikkonerook­twee tanden groter rijden dan de rest en wistdusdat­hetnagenoe­gonmogelij­k was voor de anderen om nog terug te keren. Die derde opeenvolge­nde zege voor de wereldbeke­r betekent toch iets. Ik heb nu een ruime voorsprong van 50 punten. De eindzege komt in zicht en die mag ik niet meer uit handen geven.”

Neobelofte Wout Van Aert reed zich opnieuw in de kijker en werd beloondmet­dederdepod­iumplaats.

“Deeerstetw­eestakener­bovenuit. Daarkonikn­ietaan”,verteldehi­j.“Na delaatstet­rapwasiksn­ellerwegda­n David van der Poel en zo kon ik die derde plaats grijpen. Jammer dat ik tijdens de wedstrijd op de verharde strokenzel­denkonuitr­ustenendaa­r telkens een gat moest toerijden, anders had er misschien nog iets meer ingezeten. Toch ben ik best tevreden met die derde plaats.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium