Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Nog geen slechte dag gehad”

Ellen Van Loy mikt op top vijf:

- AVT

Ellen Van Loy is in Loenhout aan haar twintigste grote cross toe. De Herenthout­se, die in het B-circuit begon met een vier op vier, wint momenteel wel niet meer, maar met die achtste plaats in de wereldbeke­rwedstrijd van Roubaix, blijft het vrouwenvel­drijden niet meer louter beperkt tot Sanne Cant.

Twintig grote crossen, een zestal kleine wedstrijde­n en voordien het wegseizoen: loopt Ellen Van Loy niet stilaan leeg? “Ik voel nog geen vermoeidhe­id”, lacht de Herenthout­se opvoedster. “Dat heeft allicht te maken met mijn resultaten. En vooral met de progressie die ik dit seizoen maakte. Ik heb op alle vlakken een stap vooruit gezet, zelfs op de weg, hoewel mijn seizoen vrij kort was. Als je in een instelling werkt zoals ik en je probeert grote wedstijden mee te pikken, dan moet je keuzes maken. Ik heb collega’s die me deze pleziertje­s gunnen en in de winter mijn shiften overnemen. Daardoor werk ik in de zomer wat meer en kan ik niet genoeg tijd vrijmaken voor de weg. Je kan niet alles hebben, hé. In de cross is dat trouwens hetzelfde. Sanne Cant staat nog een trapje hoger en dat zal zo wel blijven”, weet Ellen Van Loy. “Anderzijds, als je in een wereldbeke­rwedstrijd voor de zesde plaats mag spurten en tussenin enkele gerenommee­rde vrouwen achter je kan laten, geeft dat evengoed een kick als nummer twee te zijn in eigen land. Als ik alles overschouw moet in tevreden zijn. Ik heb dit seizoen nog geen enkele slechte dag gehad.”

In het klassement van de bpost bank trofee staat Van Loy nog altijd vijfde. “Het is de bedoeling om dat in Loenhout vast te houden”, zegt ze. “De motivatie is er nog altijd, zowel voor grote als kleine crossen. De wedstrijde­n komen dezer dagen dik. Gisteren Zolder, zaterdag Loenhout, dan Diegem, Baal en de wereldbeke­rmanche in Rome. Laat maar komen.”

 ?? FOTO FRANÇOIS BUYSSENS ?? Ellen Van Loy.
FOTO FRANÇOIS BUYSSENS Ellen Van Loy.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium