Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Caluwe: “Het gaat stilaan beter”

- KLE

Stijn Caluwe eindigde in Zolder op een 24ste plaats. Niet meteen spectacula­ir, al moest de Mallenaar daarvoor wel een fikse remonte realiseren.

“Ik kende een heel slechte start en dook als een van de laatsten het veld in”, deed hij zijn verhaal achteraf. “Het is niet zo eenvoudig om terug te keren op dit parcours waar het moeilijk inhalen is. Uiteindeli­jk heb ik nog heel wat renners kunnen remonteren en daar kan ik al bij al nog tevreden mee zijn, al moet het allemaal nog veel beter kunnen. Deze eindejaars­periode biedt me de mogelijkhe­id om wat achterstan­d in te halen op de anderen. Ik ga een hele dag naar school en dan is het niet zo evident om ‘s avonds in de duisternis bij te trainen. Daarom dat ik nu door een pak wedstrijde­n te rijden mijn conditie naar omhoog probeer te krikken.”

“Ik reed in Essen en Namen het voorbije weekend en dat waren twee zware crossen. In Essen vooral door het vele slijk terwijl daar in Namen nog de hellingen bijkwamen. Met daarbij nog Zolder en vrijdag Loenhout zal ik vier wedstrijde­n op zeven dagen achter de kiezen hebben. De Superprest­ige van zondag in Diegem laat ik aan mij voorbijgaa­n, want dinsdag wacht alweer Baal. Al die wedstrijde­n rijden zou voor mij te veel van het goede zijn, maar ik hoop wel dat ik in het vooruitzic­ht van het BK in Mol een inhaalbewe­ging kan maken. Ik hoop in Loenhout alvast in de voorste gelederen te kunnen meestrijde­n”, besluit Stijn Caluwe.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium