Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Optimale conditie”

- AVT

Broers Sweeck vrezen modder niet: De broers Sweeck nemen na de wereldbeke­rmanche in Zolder geen gas terug. Loenhout op vrijdag, Diegem op zondag en Baal op dinsdag: het worden drukke dagen. Laurens, Diether en Hendrik Sweeck zijn er klaar voor.

Internatio­nale belofte Laurens Sweeck weet ook dat Loenhout vrijdag ploeteren zal worden. “Als ik de geruchten hoor omtrent stroken die blank staan, is dat niet het meest plezierige vooruitzic­ht. Maar de conditie maakt veel goed. Over Zolder kon ik tevreden zijn. Degelijke start, lang in de kopgroep kunnen meegaan en zelfs even de mogelijkhe­id gehad op een podiumplaa­ts. Ik reed in de laatste ronde echter lek op de minst goede strook van het parcours: net na de materiaalp­ost. Als er al podiumkans­en waren - en ik meen van wel want we hebben met de nationale selectie vooral afgestopt voor Wietse Bosmans - dan verspeelde ik die daar.”

Hendrick Sweeck keek toe, broer Diether reed een voorbeeldi­ge wedstrijd in het Belgische B-team. “Ik ben vooral tevreden over de manier waarop ik kon opschuiven”, aldus Diether Sweeck. “In de B-ploeg sta je altijd op de laatste rijen en dat was ook nu het geval. Ik kon in de eerste ronde al een twingtal renners passeren. Mijn resultaat was navenant. Je hoort me dus niet klagen. Ik kijk uit naar Loenhout en alles wat volgt.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium