Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Na heenmatch met goed gevoel van terrein stappen”

- MARCEL BERNAERTS

Het blijven drukke dagen voor de spelers van Schelde-Natie Precura Antwerpen, die de voorbije maanden al serieus in de reserves moesten tasten. Vanavond trekken ze naar Roeselare voor de heenwedstr­ijd van de halve finales van de Beker van België. Zaterdag wacht de terugwedst­rijd in de eigen Arenahal.

Wedstrijde­n die door het Antwerpenb­estuur al weken met stip staan aangeduid. Eliminatie van Roeselare betekent een plaats in de finale in de Lotto Arena, medio februari. Al blijft de vraag of dit Antwerpen, op dit ogenblik duidelijk in een mindere periode na nederlagen tegen Puurs en Asse-Lennik, in staat is om Roeselare, nog altijd ongeslagen in België, een hak te zetten. Maar Seppe Baetens gelooft toch in de kansen van zijn Antwerpen.

“We hebben inderdaad de voorbije dagen enkele tikjes gekregen en het duurtwatla­ngerdanver­wachtomde hoofden leeg te maken”, windt Seppe Baetens er geen doekjes om. “Het was goed om met de kerstdagen even aanandered­ingentekun­nendenken. Laat ons hopen dat het volstaat om opnieuw ons niveau van tegen Maaseik en Ankara op te pikken. Dat zal nodig zijn willen we tegen hen een kans maken om de droom van het bestuur waarheid te laten worden. Al hebben we misschien wel het voordeel dat er in die eerste wedstrijd nog niets moet. Het resultaat op zich speelt daar geen Seppe Baetens, hier met Jorna Gijs in actie tegen Ankara. rol, er is nog altijd een tweede wedstrijd en eventueel een golden set om een scheve situatie recht te zetten. Verlies hoeft dan niet dramatisch te zijn, maar we moeten toch trachten een rammeling te voorkomen. We kunnen ons geen mentale tik om de oren veroorlove­n, daarvoor is de herstelper­iode erna veel te kort. We moeten zorgen dat we met een goed gevoel van het terrein stappen vanavond. Zodat we het idee hebben dat we hen zaterdag pijn kunnen doen en dat we zaterdag, met de steun van het publiek, kunnen stunten. Want ook al heeft dit Roeselare dit seizoen in België nog niet verloren, onoverwinn­elijk zijn ze ook niet. Misschien lukt het ons wel om hen die eerste nederlaag aan te smeren.”

 ?? FOTO ??
FOTO

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium