Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Dieven tuk op verwarmde autospiege­ls

- AK

In de Cyriel Buyssestra­at en de Edward Keurvelsst­raat op het Kiel werden dinsdagnac­ht de spiegels van 32 auto’s gestolen.

Het ging om auto’s van de meest uiteenlope­nde merken. De feiten werdenwoen­sdagochten­dom5.30u vastgestel­d. “Het ging telkens om de zijspiegel aan de kant van het voetpad”, vertelt een bewoner van de Cyriel Buyssestra­at. “En de daders viseerden alleen vrij nieuwe wagens. Mijn auto werd onder handen genomen,maardievan­mijnvrouwi­seen paar jaar ouder en die lieten ze ongemoeid.”

“Ook de nieuwe auto’s van de buren werden aangepakt. Dat gebeurde met kennis van zaken, want er was niets te zien van schade. Toch geraakten de daders in de auto’s. Het was hen om verwarmde buitenspie­gels te doen. Ze namen alleen het spiegelgla­s mee en de contacten. Volgens mijn garagist kost de herstellin­g minder dan 250 euro, onder dat bedrag moet er geen expert ter plaatse komen.”

De bewoner geeft nog mee dat de buurt een paar maanden geleden ook kreeg af te rekenen met een inbrakenpl­aag. Het stelen van zijspiegel­s is het zoveelste nieuw fenomeen op het vlak van inbraken in wagens. Vorige week was er nog het nieuws dat autokraker­s sturen en airbags van de Mercedes E-klasse viseerden. Voor de zijspiegel­s beperken de daders zich niet tot één merk, maar het moesten wel verwamde zijspiegel­s zijn.

 ?? FOTO GVA ?? Het was de dieven alleen te doen om het spiegelgla­s en de contacten.
FOTO GVA Het was de dieven alleen te doen om het spiegelgla­s en de contacten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium