Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Afscheid van Bart

Redactie ‘Gazet van Antwerpen’ verliest gewaardeer­de collega

- DE REDACTIE

Bart Huybens, voormalig journalist en hoofd van het servicecen­ter van

Gazet van Antwerpen, is op tweede kerstdag overleden na een zware ziekte. Hij was 54 jaar. Uw krant verliest een gewaardeer­de collega en een fijn mens.

Bart Huybens was regent Nederlands en gaf enkele jaren les, maar toen kwam de lokroep van de journalist­iek. Op 21 december 1981 trad hij bij uw krant in dienst als bediende/journalist op de regioredac­tie in Leuven. “Bart was ongeloofli­jk stipt: een afspraak was een afspraak voor hem”, zegt journalist Paul Geudens, zijn toenmalige collega in het kantoor van Leuven. “Dat maakte het heel prettig om met Bart samen te werken, want je wist dat het 100 procent in orde was als je iets met hem had afgesproke­n.”

Bart werkte zich in de loop der jaren op tot kantoorche­f. Toen de regioredac­tie in Leuven in 1995 sloot, verhuisde Bart naar de stadsredac­tie Metropool, in het centrum van Antwerpen. Een jaar later ging hij aan de slag op de centrale redactie op Linkeroeve­r en startte er als eindredact­eur van de editie Mechelen.

Gedreven man

Bart Huybens ontpopte zich in die jaren als een rasechte eindredact­eur, iemand met veel aandacht voor correcte

Bart Huybens. taal en duidelijke afspraken voor de journalist­en die hij aanstuurde. In 2008 nam zijn loopbaan bij

een wending en werd hij chef van het servicecen­ter van uw krant. Ook die taak nam hij met bijzonder veel gedrevenhe­id en enthousias­me

werpen

Gazet van Ant- op. “Bart stond altijd voor je klaar en had alleen maar het beste voor ogen. Hij was ook altijd heel correct in de manier waarop hij met de collega’s en andere mensen omging. Iemand op wie je blindeling­s kon vertrouwen”, zegt een collega.

BartHuyben­swaseentea­mspeler. Dat vertaalde zich in het werk dat hij verrichtte voor In-C, het bedrijfskr­antje van Concentra, het moederbedr­ijf van onder meer

en Daarnaast was hij de drijvende kracht achter de deelnames van Concentra aan Ventourist/Ventousias­t, een evenement waarbij tweeduizen­d wielertoer­isten de Mont Ventoux beklommen. Fietsen was trouwens een van zijn grote passies. Zelfs toen hij al ziek was, klom hij zo vaak hij kon op de fiets. van Antwerpen van Limburg.

Niet klagen

Gazet Het Belang

Bart Huybens was geen klager. Dat blijkt ook uit het interview dat hij enkele maanden geleden gaf aan een journalist van het magazine van de Vlaamse Liga tegen Kanker. “geluk is wat je ervan maakt. Mensen klagen zo veel. Ik klaag niet meer. Ik vertel wel over mijn ziekte, maar ik weiger mij te laten gaan en aan zelfbeklag te doen. Dat helpt je niet vooruit. Ik gebruik die energie liever voor iets anders. Om te genieten, met vrienden samen te zijn, om te lachen of op reis te gaan.”

Mooie woorden van een mooie mens. En wij zullen deze boodschap blijven koesteren, net zoals de herinnerin­g aan een geweldige collega.

Wij betuigen ons oprecht medeleven aan zijn familie en vrienden.

Luck is an attitude, Van begin december tot nu heeft de politie zeven boetes uitgeschre­ven voor het bezit en/of het gebruik van vuurwerk. Alles dat knalt en knettert, is tegenwoord­ig compleet uit den boze.

 ?? FOTO IVO HENDRIKX ??
FOTO IVO HENDRIKX

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium