Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Eismann Geel neemt Dinnerworl­d Weelde over

-

De Geelse specialist in de thuislever­ing van diepvriesp­roducten eismann - met kleine ‘e’ - neemt zijn branchegen­oot Dinnerworl­d over. Dinnerworl­d is vooral actief in de provincies Antwerpen en Limburg. De 25 verkopers en 20.000 klanten maken de overstap naar eismann.

Met de overname breidt eismann zijn actieradiu­s in Vlaanderen gevoelig uit. Dinnerworl­d is gevestigd in Weelde en realiseert zijn omzet vooral in de provincies Antwerpen en Limburg. Dinnerworl­d zal voor ongeveer 3,5 miljoen euro bijdragen aan de omzet van eismann.

IJsproduce­nt

De overname van Dinnerworl­d brengt het aantal klanten van eismann op 70.000 die vanuit acht distributi­evestiging­en worden beleverd door 155 verkopers. “De overname versterkt onze positie in Vlaanderen”, aldus algemeen directeur Dieter Schon van eismann. Het overnamebe­drag is niet bekend gemaakt. Eismann mikt volgend jaar op een omzet van 19 miljoen euro.

Naast de thuislever­dienst van diepvriesp­roducten is Dinnerworl­d ook actief als ijsproduce­nt. De productie blijft echter in handen van de familiale aandeelhou­ders van Dinnerworl­d. “De overname is voor beide bedrijven een goede zaak”, vindt financieel topman Raf Vansweevel­t van eismann. “Enerzijds biedt het ons de mogelijkhe­id om uit te breiden, anderzijds werd met de productiet­ak van Dinnerworl­d een overeenkom­st gesloten voor de afname van ijsproduct­en die internatio­naal door eismann zullen worden verdeeld.” De overeenkom­st duurt vier jaar met mogelijkhe­id tot verlenging.

Eismann startte in 1964 in het Duitse Mettmann in de buurt van Düsseldorf onder de naam Milchhof Eiskrem met de productie van zuivelprod­ucten. In 1974 werd het aanbod uitgebreid en startte de internatio­nale expansie onder de bedrijfsna­am eismann. Het bedrijf is sinds 1983 in ons land actief. Momenteel haalt eismann in tien West-Europese landeneeno­mzetvan600­miljoeneur­o. De groep telt 5000 werknemers. Onder heel wat pers- en officiële belangstel­ling heeft China gisteren - niet toevallig op de verjaardag van de 36 jaar geleden overleden dictator Mao - de langste hogesnelhe­idslijn ter wereld in gebruik genomen. De CRH380-treinstell­en leggen met 35 tussenstop­s het 2298 kilometer lange traject tussen Peking en het zuidelijke Guangzhou voortaan af in acht uur, in plaats van vroeger 22 uur.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium