Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Dit is een grote teleurstel­ling”

- DIRK MEULDERS Vladan Kujovic FOTO ISOSPORT

Penaltymis­ser Refaelov kost Club twee punten Zondvloed en modder maken voetballen onmogelijk Club nam gisteren afscheid van 2012 met een gelijkspel. Een zware teleurstel­ling voor blauw-zwart dat Refaelov zag falen vanop de stip en in de rangschikk­ing naar de vierde plaats zakt.

Met Meunier als rechtsacht­er en Buysse op de linkerflan­k bracht Club gisteren voor de rust geen bevestigin­g van de goede helft tegen Standard. Het voetbalde zonder passie en pit. “We waren nochtans klaar voor deze match maar op zo’n veld was goed voetbal onmogelijk”, wist doelman Vladan Kujovic.

Gelijk had de Serviër. In de modder kon Kortrijk vrij makkelijk standhoude­n en vond Club voor de rust slechts weinig openingen. Vroeg in de wedstrijd stopte Keet een kopbal van Refaelov en net voor de rust kwam de Zuid-Afrikaan gepast uit zijn doel toen Vazquez Lestienne diep stuurde. Aan de overkant was het één keer alle hens aan dek toen Kujovic slordig in de voeten van Chavarria speelde.

“De bal botste en ik had onvoldoend­e tijd om hem te controlere­n”, wist de doelmanvan­Club.“Daardoorkw­amdebalin de voeten van Chavarria terecht. Gelukkig kon ik mijn fout recht zetten.”

In de herneming schakelde Club twee versnellin­gen hoger en kreeg direct twee prima kansen. Na een trekfout van N’ Diaye op Lestienne ging de bal op de stip. Keet haalde de slappe elfmetertr­ap van Refaelov uit de lage hoek. Twee minuten later spatte een loeier van Vazquez op de paal.

“De strafschop had het ons vanavond een stuk makkelijke­r kunnen maken maar Keet keepte sterk. Voor mij is hij de man van de wedstrijd. Ook nadien kreeg Club nog voldoende kansen om te scoren maar de doelman van Kortrijk stond steeds op de goeie plaats”, wist Kujovic die zelf een bal van Oussalah op de onderkant van de lat zag spatten.

“Ik speelde voor mijn doel. De bal die als voorzet bedoeld was, werd echter gedragen door de wind. Daardoor liet ik mij verrassen”, aldus Kujovic die wat later een geweldige redding uit de mouw schudde op een trap van Chavarria. “Na de rust gingen hierboven alle kranen open. Voeg daarbij een zotte wind en hopen modder en men beseft dat het in de tweede helft onmogelijk was om te combineren, laat staan goed te voetballen. Eigenlijk was dit veld te slecht om op tevoetball­en.Wewarengen­oodzaaktom puur powerplay te spelen.

Ik zag vanavond een gretig Club met een goeie mentalitei­t. Een Club dat knokte voor elke bal. We zijn duidelijk definitief uit de crisis. Alleen blijft er vanavond één groot minpunt. Na onze sterke prestatie op Standard is dit resultaat een zware teleurstel­ling want Club verdiende absoluut de drie punten.” “We waren klaar voor deze match, maar op zo’n veld was goed voetbal onmogelijk” Refaelov mist een strafschop.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium