Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik ben veeleisend maar ook trots”

-

Trainer Glen De Boeck blikte met tevredenhe­id terug op de ‘topper’. Zijn Waasland-Beveren speelt met de week beter en pakt de nodige punten die er voor zorgen dat het degradatie­spook stilaan maar zeker van de Freethiel wordt weggejaagd.

“De wedstrijd begon met een bal op de paal van Gorius. Als die er in gaat, krijg je waarschijn­lijk een heel ander wedstrijdv­erloop. Het eerste halfuur speelden we goed vanuit de organisati­e maar onze eerste tactische blunder werd dan meteen afgestraft. Een ploeg als Genk is daar perfect toe in staat.

Voor de tweede helft hebben we dan hier en daar wat bijgestuur­d en ik kan zeggen dat we nog een prima partij hebben gespeeld. Ik ben dan ook bijzonder trots op mijn ploeg. In de slotfase kregen we dan nog die kans van Badash, waardoor je zelfs nog kan winnen, maar al bij al kan ik zeggen dat ik tevreden ben met het gelijkspel.”

De degradatie­zorgen worden steeds minder groot.

“We tellen nu 22 punten en ik denk dat we er ongeveer een 30-tal zullen nodig hebben om helemaal zeker te zijn. Deze rustpauze komt voor ons niet ongelegen. Sinds mijn komst ben ik bijzonder veeleisend geweest en hebben we veel herhaald om er een aantal dingen in te krijgen. Als je ziet welke weg deze ploeg heeft afgelegd, kan je zeggen dat dit heeft geloond”.

ENCA

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium