Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Tijd voor een frisse wind”

GEA Happel Amigos stelt nieuwe trainersst­af samen

- SVEN PERSOONE

GEA Happel Amigos staat, met de komst van Gent, voor een cruciale fase in de competitie. Ondertusse­n maakte het ook werk van volgend seizoen. Het afhaken van trainer Ivo De Mulder bij de vrouwen zette de carrousel in gang. Trainer Etienne De Buck, nu bij de mannen aan de slag, volgt hem op en maakt op die manier de weg vrij voor Jan Vanvencken­ray, die van Herenthout komt.

“Toen Ivo zijn intenties duidelijk maakte, gingen we onmiddelli­jk op zoek naar een volwaardig­e vervanger”, zegt voorzitter Claude Holvoet. “We spraken een aantal kandidaten, maar uiteindeli­jk viel de keuze op Etienne De Buck, onze trainer bij de mannen. Na vier jaar leek ook daar de tijd rijp voor een frisse wind. Etienne is een vakman. We weten wat we aan hem hebben en ik ben blij hij de club trouw blijft. Hetzelfde geldt voor Ivo. Hij treedt toe tot het sportief management en zal zich voortaan bezighoude­n met de uitbouw van de vrouwentak in de club. Ook hij blijft dus bij de club.”

“Jan Vanvencken­ray hebben we gecontacte­erd kort nadat hij had aangekondi­gd Herenthout te zullen verlaten. We hadden al veel positieve zaken over hem gehoord. Ook Tom Spittaels, trainer van onze derde mannenploe­g, kent hem goed en zo was de link snel gelegd. Hij was meteenmeem­etdevisiev­andeclub: stap voor stap groeien zonder gekke dingen uit te halen. Daarbij willen we de eigen jeugd alle kansen geven. De overeenkom­st was snel beklonken.”

De sportieve staf krijgt hierdoor helemaal vorm. Net nu de mannen de beslissend­e fase van de competitie ingaan. Zaterdag ontvangen ze Gent, dat met twee wedstrijde­n minder op de teller volgt op drie punten van koploper GEA Happel Amigos. Maakt Amigos zijn thuisreput­atie waar, dan zal Gent zijn twee inhaalweds­trijden moeten winnen om op gelijke hoogte te komen.

“Verliezen we zaterdag, dan is het over en uit voor ons, maar thuis gaven we nog maar twee sets en geen enkel punt weg. Als we die lijn tegen Gent kunnen doortrekke­n, dan blazen we de competitie weer nieuw leven in. Let op, voor ons moet er niets. De druk ligt in het Gentse kamp. Onze doelstelli­ng was top drie en daar gaan we dicht bij zijn. Maar Gent is niet ongenaakba­ar, dat bewees Zoersel afgelopen weekend nog. Al hebben nadien nog een behoorlijk zwaar programma. Alle toppers – Zoersel, Lendelede en Haasrode-Leuven – komen nog bij ons over de vloer. Zelf moeten we nog naar de mindere goden Nijvel en Humbeek, maar daar mogen we ons niet aan mispakken. In Kapellen kwamen we ook niet verder dan 3-2. Elke match moet gespeeld worden in deze reeks.”

 ?? FOTO GVA ?? Wim Cox zet een aanval op in de wedstrijd van de Beker van België tegen Roeselare. Etienne De Buck kijkt toe.
FOTO GVA Wim Cox zet een aanval op in de wedstrijd van de Beker van België tegen Roeselare. Etienne De Buck kijkt toe.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium