Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Toppers op de speelplaat­s

Basketbalt­ovenaars leren kinderen fijne trucjes met de bal

- IWANPAS

Basisschoo­l Het Plantijntj­e kreeg gisteren letterlijk hoog bezoek. Enkele leden van de wereldbero­emde basketform­atie The Harlem Globetrott­ers deden het schooltje aan ter promotie van hun voorstelli­ng in het Sportpalei­s op 20 maart.

In basisschoo­l Het Plantijntj­e stonden klas 4, 5 en 6 gisteren de sterren van het team in de turnzaal op te wachten. “Toen we wisten dat ze kwamen, was het wel gillen in de klas. Ze komen helemaal uit Amerika naar hier. Dat is toch heel speciaal”, getuigden Aïcha en Dylara van het vierde leerjaar.

De twee Harlem Globetrott­ers leerden de kinderen heel wat trucjes. “De spelletjes waren erg leuk, maar ik heb ook leren scoren met mijn linkerhand”, zei Chakil van het vijfde. “We spelen vanavond een wedstrijd tegen een andere school waar we vorige keer van verloren hebben. Deze keer gaan we zeker winnen”, glunderde hij zelfverzek­erd.

Ook voor de minder getalentee­rde basketters werd het een onvergetel­ijke gebeurteni­s. De twee Harlem Globetrott­ers speelden spelletjes met de leerlingen en ver- maakten ook de rest van de school met een korte demonstrat­ie op de speelplaat­s. Ondertusse­n werd zowat de helft van het notitieblo­k vanonderge­tekendeber­oofd van papier. Want iedereen wildeuiter­aardeenhan­dtekeningv­andeAmerik­aanse sterren. “Joepie!” klonk het alom. “We hebben een handtekeni­ng van een echte beroemdhei­d!”

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? FOTO’S JAN VAN DER PERRE
FOTO’S JAN VAN DER PERRE

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium