Gazet van Antwerpen Stad en Rand

CLUB OPGELUCHT, CERCLE UITGETELD

Overwinnin­g in zwakke Brugse derby krijgt pas in blessureti­jd wat glans

- GERT GYSEN

Club Brugge won de stadsderby tegen Cercle, maar daar is alles mee gezegd. In het slot werd de zege nog van 0-1 naar 0-3 uitgediept, maar tot dan had Club nooit kunnen overtuigen. De cijfers verbloemen het zwakke spelpeil van blauw-zwart.

Juan Carlos Garrido krijgt maar geen regelmaat in het spel van Club Brugge. Tegen Cercle werd er wel gewonnen, maar veel glans was daar niet bij. Tegen Anderlecht liet Club zondag met periodes goed voetbal zien, maar gisteren kon het pas diep in de tweede helft met ruime cijfers afstand nemen van Cercle.

Bij blauw-zwart haalden ze er deze week enkele computerge­gevens bij om te staven dat het spel heus niet zo wisselvall­ig is als iedereen denkt, maar daar viel in de derby weinig van te merken. Op geen enkel moment konden de jongens van trainer Juan Carlos Garrido overtuigen. Ook gisteren gaf Club nooit de indruk dat het in play-off 1 plots wel iedereen van het kastje naar de muur zal spelen.

Club Bruggetrai­ner Juan Carlos Garrido koos voor dezelfde elf jongens die het zeventig minuten erg goed deden tegen Anderlecht. Het was pas de eerste keer sinds zijn aanstellin­g in november dat de Spanjaard twee weken na elkaar dezelfde ploeg opstelde, maar in tegenstell­ing tot afgelopen zondag speelde blauw-zwart eerder matig. In de eerste helft lag het tempo te laag en voetbalde het te statisch. Slordige controles en dito passes ontsierden het wedstrijdb­egin. En Cercle? Tja, veel goede wil, maar ze staan niet voor niets zestiende. Groen-zwart brak enkele keren snedig uit, maar eens in de zone van de waarheid liep het telkens mis. Rudy, Uchebo en Bakenga blonken vooral uit in het maken van foute keuzes.

Op het halfuur was er voor het eerst opschuddin­g. Een knap afstandssc­hot van Ryan Donk werd door Cercledoel­man Jo Coppens via de paal uit doel geweerd. Dat schot leek het sein voor Club om er eindelijk iets van te maken. Er kwam iets meer dreiging, maar tot drie keer toe gooide de buitenspel­vlag - terechtroe­t in het eten. Toch slaagde Club erin om nog voor rust op voorsprong te komen. Een vrije trap van Victor Vazquez belandde op het hoofd van Oscar Duarte en zijn doelpunt mocht nu wel doorgaan. Ondanks de voorsprong kon Garrido niet tevreden zijn met het geleverde spel voor de rust.

Na de pauze begon Club alvast erg snedig. Carlos Bacca, daarvoor bijna onzichtbaa­r, zonderde Victor Vazquez al snel af voor doel, maar opnieuw lag Coppens in de weg. De 22-jarige Limburger lijkt zijn blunder van op Charleroi helemaal vergeten te zijn. Het bleef echter bij die ene kans voor Club. Wat later was Cercle zelfs tot drie keer toe gevaarlijk, maar Vladan Kujovic hield de netten schoon. De eerste kans werd te zwak ingeschote­n door Bakenga, maar zowel op nummer twee van Rudy als op nummer drie van opnieuw Bakenga had de Clubdoelma­n mooie parades in huis. De 1-1 hing meer in de lucht dan de 0-2, maar het opstootje van Cercle was snel uitgedoofd. Ook Club leek niets meer te kunnen forceren tot het in de slotfase nog via Gudjohnsen en Odjidja de overdreven 0-3 cijfers op het bord zette.

 ?? FOTO’S ISOSPORT, KOEN MERENS, BELGA ?? Felicitati­es voor Gudjohnsen na diens doelpunt tegen zijn ex-club.#
FOTO’S ISOSPORT, KOEN MERENS, BELGA Felicitati­es voor Gudjohnsen na diens doelpunt tegen zijn ex-club.#
 ??  ??
 ?? FOTO PHOTONEWS ?? Duarte kopt de 0-1 binnen.
FOTO PHOTONEWS Duarte kopt de 0-1 binnen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium