Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Een gat in de lucht als ik finale haal”

Sara Aerts mikt vandaag op een halve finale in de 60m horden. “Alles zit dicht bij elkaar. Ik wil de halve finale lopen en als ik de finale haal, spring ik een gat in de lucht.”

- BASP

Op het BK indoor op 17 februari kwalificee­rde de 29-jarige meerkampsp­ecialiste zich ietwat verrassend voor het EK opde60mhor­den.Zewonerdef­inalein 8”01 en hield daarmee zelfs de lichtjes zieke Eline Berings achter zich. Hoewel Aerts niet rekende op een EK-selectie, heeft ze zich toch nog klaargesto­omd.

“Ik denk wel dat ik er klaar voor ben. Dinsdag heb ik mijn laatste training afgewerkt. Alles voelde goed”, blikt ze met veel vertrouwen vooruit. “In de dagen na mijn 8”01 was ik wel verdomd stijf, maar ik had toen wel vier races in de benen. Hier zullen mijn benen twee, en mogelijk zelfs drie racs, ook wel verteren.”

Hoewel ze met de zesde tijd van alle EK-deelneemst­ers achter haar naam staat, durft Aerts geen grote ambities uitspreken.

“Iedereen staat heel dicht bij elkaar. Zelfs de vijftiende en de zestiende staan nog vlak achter mij op de ranglijst. Ik zal al heel blij zijn als ik twee keer mag lopen. Wanneer ik dus de halve finale haal. Als daar nog een finale bovenop zou komen, spring ik helemaal een gat in de lucht.”

Zowel op de 100m horden als op de 60m horden indoor presteert Aerts bijzonder sterk de laatste tijd. Toch denkt ze er voorlopig niet aan om de meerkamp te laten vallen en zich op de horden toe te spitsen.

“Ik blijf nog alles op de meerkamp zetten. Deze 60m horden op het EK indoor zieikgewoo­neenmooieb­onus.Maarna het EK zet ik opnieuw alles op de meerkamp. Ik ben al geselectee­rd voor het WK,maarikmoet­nogwelvorm­behoud tonen. In mei in Götzis zou ik heel graag laten zien dat ik meer waard ben dan wat ik vorig jaar heb kunnen tonen in mijn meerkampen.”

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Eline Berings vier jaar geleden met haar Europees goud.
FOTO PHOTO NEWS Eline Berings vier jaar geleden met haar Europees goud.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium