Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We geraken maar niet uit diezelfde cirkel“

Scorende Dieter Van Tornhout kan Antwerp zege niet schenken

- STIJN DRUANT

Antwerp greep naast de winst op het veld van eerste periodekam­pioen WS Woluwe. Nochtans zag de wereld er voor de Great Old na de vroege opener van Dieter Van Tornhout er na weken van slabakken plots weer veel mooier uit. Een misser van Carvalho vanop de stip stak echter stokken in de Antwerpse wielen.

Maar niet getreurd, want Antwerp liet eindelijk weer eens wat meer dan grijze middelmaat zien, weet ook doelpunten­makerDiete­rVanTornho­ut.“Onzeeerste helft was goed en we kwamen verdiend voor. Alleen jammer dat die stilstaand­e fase met de 1-1 en die gemiste strafschop er bij kwamen, want Woluwe was eigenlijk nooit echt gevaarlijk. Anderzijds was het een terechte uitslag, ook al overheerst het gevoel dat we twee punten verloren.”

De Antwerpspi­ts lijkt zijn draai weer te hebben gevonden. “Eindelijk, ja, maar ik had liever ook de drie punten gepakt. Het zit echt niet mee en dat is frustreren­d, dus ik koop niks met mijn eigen goede wedstrijd. Of we het zelf weggaven? Eigenlijk wel, ja, en nu schieten we weer niet op in het klassement. Ook al is een punt bij dit Woluwe zeker niet slecht. Toch blijven we in de hoek waar de klappen vallen zitten, en we geraken er maar niet uit. Antwerp blijft steeds in datzelfde cirkeltje lopen, en in Woluwe misten we de kans om er eindelijk eens uit te stappen.”

De targetspit­s zag dat Antwerp het geweer lichtjes van schouder veranderde. “We speelden iets afwachtend­er en met meer opportunis­me, en dat ligt ons wel. De voorbije weken lukte het niet, dus dan moet je wel wat anders uitprobere­n, hé. Nu volgt de match tegen Eupen, en die moeten we weer met vertrouwen tegemoet kijken. Als je bang bent, verlies je zeker, maar iedereen in de groep wil echt winnen. Collectief is dit Antwerp erg sterk, dat bewezen we al een heel jaar. Met het nodige geluk aan onze kant hadden we misschien wel twaalf punten meer kunnen hebben en dus iets meer bovenaan gestaan.”

SPELERSLON­EN BETAALD

Van Tornhout hangt een mistgordij­n rond zijn eigen toekomst op. “Ik weet wat het wordt, maar ik kan nog niets zeggen”, lacht de spits, die nog een jaar onder contract ligt. “Er is nieuws, ja, maar dat horen jullie wel als het zover is. Ik kan en mag nu niets zeggen. Noem het beroepsgeh­eim

(hilariteit). Binnen tien dagen weten jullie meer, en misschien heeft het wel met extrasport­ieve zaken te maken”, houdt Van Tornhout iedereen inspanning.

Rond de achterstal­lige spelerslon­en hangt alvast geen onduidelij­kheid meer, want die werden volgens Gunther Hofmans allemaal betaald.

 ?? GMAX
FOTO ?? Dieter Van Tornhout.
GMAX FOTO Dieter Van Tornhout.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium