Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Broken Circle gaat toeren in Duitsland

- SV

Bij de Duitse release van The broken Circle Breakdown gaat de groep rond Johan Heldenberg­h en Veerle Baetens er dagenlang optreden. Ook uit Frankrijk en de VS komt vraag naar optredens van de filmmuzika­nten.

Duits festival

Dat muziek hét promotiemi­ddel is omdefilmva­nFelixVanG­roeningen aan de man te brengen, hebben inmiddels ook de buitenland­se verdelers begrepen. De Duitse release zal dan ook met muziek worden ondersteun­d: van 21 tot 24 april reizen de muzikanten naar Berlijn, Karlsruhe, Essen, Frankfurt en Hamburg. Op 25 april kent de film er zijn release.

“Ook uit Frankrijk, waar de film wellicht in september wordt uitgebrach­t, komt die vraag”, zegt filmproduc­ent Dirk Impens. “En ook op een belangrijk Amerikaans festival willen ze de muziek live horen. Geweldig, maar het is niet zeker dat we daar het budget voor hebben.”

“Meteengroe­pmuzikante­nreizen is een pak duurder dan je kleren uitdoen en door Cannes fietsen, zoals wevoor De helaasheid der dingen deden. Om je een idee te geven: alleen al die korte promotieto­urnee door Duitsland kost ons van 20.000 tot 25.000 euro.”

De muzikanten werden ondertusse­n ook gevraagd om deel te nemen aan het grootste bluegrass-festival van Duitsland, dat eind juli plaatsvind­t in München. Die aanvraag werd geweigerd, omdat de groep op dat moment druk bezig is aan de voorbereid­ing van zijn passage op het folkfestiv­al in Dranouter.

Inmiddels wordt ook duidelijk op welkeschaa­lhetmelodr­amavanVan Groeningen over de grens zal worden uitgebrach­t: tachtig kopieën in Duitland, honderd in Frankrijk. Ter vergelijki­ng: De helaasheid der

dingen werd in Frankrijk op zo’n 35 kopieën uitgebrach­t en haalde er 120.000 bezoekers. “We worden hier wel een beetje nerveus van”, geeft Impens toe.

 ?? FOTO GVA ?? The broken Circle Breakdown band.
FOTO GVA The broken Circle Breakdown band.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium