Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Rolvanproc­ureurdamsi­snietmeerg­oedteprate­n”

-

In de privésecto­r heet zoiets: ‘met de klikken en klakken op straat’. In de ambtenarij en gerechteli­jke kringen is dat: ‘een stap opzij met behoud van loon en pensioenre­chten’. En als het stof is gaan liggen: ‘business as usual’.

JOHAN TIJSKENS, HAMONT Een stap opzij? Uit wat ik heb gehoord, gaat Herman Dams gewoon zijn job als procureur doen. Niet meer van op de eerste rij, maar wel nog gewoon verder als magistraat.

JOHANMELOT­TE, ZOLDER Indien procureur Herman Dams inderdaad drie jaar gezwegen heeft over zijn rol in de zaak-Jonathan Jacob, is dat nooit goed te praten en moet dit zeer grondig onderzocht worden. Desnoods met een straf. De rotte appel bij het parket in Antwerpen is echter de procureur-generaal Yves Liégeois zelf. Deze man ziet zijn kans schoon om nu persoonlij­ke rekeningen te vereffenen: enerzijds met Herman Dams, anderzijds door ook nu weer drie strafonder­zoeken te starten tegen Peter Van Calster, de man die de diamantfra­ude heeft aangeklaag­d. Toevallig was het procureur Dams die indertijd Van Calster verdedigde met zijn onderzoek. Door deze diamantfra­ude en het onderzoek van Van Calster dreigden verscheide­ne personen, onder wie politici, in opspraak te komen. Wie wil Yves Liégeois beschermen door Peter Van Calster en Herman Dams nu monddood te maken? In plaats van openheid en zijn gespeelde verontwaar­diging wil procureur-generaal Liégeois andere potjes gesloten houden, zaakjes die de politici en/of partijen schade kunnen toebrengen.

RUDI VEREECKEN, TERHAGEN

 ?? FOTO ISOPIX ?? Herman Dams besliste donderdag om een stap opzij te zetten.
FOTO ISOPIX Herman Dams besliste donderdag om een stap opzij te zetten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium