Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Vooral mijn fietsen testen”

Bart Aernouts zaterdag in triatlon van Abu Dhabi

- RCE

Woensdag reisde Bart Aernouts af naar Abu Dhabi, waar hij zaterdag aan een unieke triatlon deelneemt, met een indrukwekk­ende prijzenpot. Winnaar en winnares steken 50.000 dollar (38.500 euro) op zak. Voor de vijfde ligt er nog 5.750 euro klaar.

De afstanden zijn ook ongewoon: 3km zwemmen, 200km fietsen en 20km lopen. Bij een Ironman is dat 3,9km zwemmen, 180km fietsen en 42,195km lopen. Bij het fietsen volgen de atleten een gedeelte van het Formule I -circuit, maar het is dus vooral 20km meer fietsen dan in een Ironman. En laat Aernouts nu net in Hawaï problemen gehad hebben in de laatste 60km fietsen.

“Precies daarom is dit een goede test om te zien wat mijn fietstrain­ing opgeleverd heeft”, aldus de Merksemnaa­r. “Ik heb tenslotte nog maar twee Ironmans gedaan zonder heel specifieke voorbereid­ing. Nu heb ik daar veel meer aan gewerkt. Na de halve Ironman die ik op 20 januari in Zuid-Afrika won, ben in tweeeneenh­alve week in Stellenbos­ch gebleven om te trainen. Vorige week heb ik op Lanzarote getraind, om te vermijden dat ik uren op de fiets moest zitten in het slechte Belgische weer. Ik wil nu weten of dat rendeert, dan wel of mijn mindere fietsprest­aties een andere oorzaak hadden. Deze wedstrijd zit niet in het Ironmancir­cuit, maar door mijn tiende plaats in Hawaï en mijn winst in East London, heb ik al een pak punten. Zo volstaat het dat ik nog één Ironman uitdoe, om mij te kwalificer­en voor Hawaï. En als het meevalt, is het prijzengel­d voor de eerste vijf nu ook niet te versmaden. Maar precies daardoor is de concurrent­ie niet van de poes.”

 ?? FOTO BELGA ?? Bart Aernouts.
FOTO BELGA Bart Aernouts.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium