Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Laat de battles beginnen

‘THE VOICE’ Gaan kleppers Matthijs Vanstaen en Sarah Godard door?

- TOMVETS

Ze doorstonde­n met glans de blind auditions van

The voice en hielden er zelfs een Ultratophi­t aan over. Matthijs Vanstaen (22) uit Mortsel en Sarah Godard (17) uit Deurne zijn dé favorieten in de battles. Ook in de tweede ronde van The voice van Vlaanderen ziet u Matthijs Vanstaen en Sarah Godard weer passeren. Wij brachten de twee talenten samen en schotelden hen acht grote vragen voor.

Altijd al gedroomd om iets met muziek te doen?

Matthijs: Al heel mijn leven zoek ik eencomprom­isommetmuz­iekbezig te zijn. Zo wou ik leerkracht worden, vanwege de vrije tijd in de vakanties. Ofineenmuz­iekstudiow­erken.Allemaal mislukt, omdat ik het niet met overtuigin­g deed. Ik wil echt iets bereiken met muziek en zet daarom alles op alles met The voice.

Sarah: Ik zat in een bandje, maar deed vanwege school niets meer metmuziek.Ikhadmeing­eschreven om te zien wat profession­als over mij dachten. Meer niet. Ik wil er nog niet over nadenken wat ik ga doen als ik zou winnen.

Hoe verliepen de blind auditions?

Matthijs: Ik wou iets dat in de stijl lag van mogelijke latere songs in de wedstrijd. Alex Callier was ontroerd, maar dat merkte ik niet. Het was pas maanden later op tv dat ik zag dat er echt een bijzonder moment werd gecreëerd. Al was ik niet goed bij stem.

Sarah: Het was de eerste dag met camera’s en micro’s. En dan nog die coaches…Ikwasbango­maftegaan. Ikherinner­menogamper­ietsvanop dat podium.

Wie is jouw idool?

Matthijs: Bij mij werd er een link met Nirvana gelegd, maar echte idolen heb ik niet. Mijn voorbeelde­n zijn Tool, Pink Floyd, Radiohead, Sigur Ros. Ik ben bezig een band op te richten die dromerige en experiment­ele muziekbren­gt.Is Thevoice danniette commerciee­l? Misschien, maar het is niet plat-commerciee­l. We vinden telkens een compromis.

Hoe verloopt de samenwerki­ng met coach Jasper?

Sarah: Hij luistert en staat open voor ideeën. Ik voel me thuis bij hem. Hij gedraagt zich niet als de vedette. Anderzijds, ik had wel in Natalia’s team willen zitten voor die meet&greet met de Jacksons. (lacht)

Wiegaaterv­olgensjou winnen?

Sarah: Een winnaar is onmogelijk aan te duiden. Sommige leverden een knappe prestatie in de blinds. Maar wie weet zijn het mensen die slechts net dat ene nummer aankonden.

Matthijs: Jelle Degens maakte indruk. Maar Mad World valt binnen vijf tonen. Als dat zijn ultieme bereik is, valt hij straks misschien wel door de mand. Wat ik hem niet toewens natuurlijk, want hij heeft een straffe stem. Er zijn er maar acht waarvoor alle vier coaches afdrukten. Dat doet jedromenva­ndeoverwin­ning.Maar eens ik luisterde naar hen, waaronder Sarah, stond ik met beide voeten op de grond.

Wat vond je van je behaalde plaats in de Ultratop?

Sarah: Een week na onze deelname haaldenwed­etoptien.Raar.Ikstond tussen Rihanna en Britney, terwijl ik gewooneenn­ummervanie­mandanders coverde.

Matthijs: Dat was een leuk extraatje, maar het is maar een cover. Ze mogen er wat mij betreft ook mee ophoudenvo­ordemensen­hetbeuword­en. Wij worden daar trouwens ook niet rijk van.

Hoe verloopt het contact met de pers?

Matthijs: Alleen met een weekblad

heb ik een slechte ervaring. Ze geven niet om wie je bent. De vragen zijn halve insinuatie­s. Omdat ik veel piercings heb, vroegen ze of ik uit een moeilijk gezin kom. Alsof je bij voorbaat marginaal bent.

Sarah: Mijn vader is Belgisch, mijn moeder Filipijnse. Ze wilden weten hoe ze elkaar leerden kennen en hoopten op een Exotische liefde- verhaal.

Waar zie je jezelf over vijf jaar?

Matthijs: Ik wil iets uitgebouwd hebben met mijn band. Kan ik er van leven of zal het overleven worden? Maakt niet uit. Optreden in België, Europa of zelfs de VS. Touren en cd’s maken. Ik zie dat zitten.

Sarah: Ik studeer nog aan het Xaveriusco­llege in Borgerhout, en wil eerst school afmaken. Maar ik wil iets metmuziekd­oen.Ookzelfnum­mers schrijven spreekt me aan.

The voice van Vlaanderen, 20.35u

 ?? FOTO BERT
HULSELMANS ??
FOTO BERT HULSELMANS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium