Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Slotoffens­ief volstaat niet

Antwerpena­ars bieden knap weerwerk aan landskampi­oen

- B B B B B MABE MABE

voormalig WBC-kampioen bij de middengewi­chten, is door een sportcommi­ssie in de Amerikaans­e staat Nevada veroordeel­d tot negen maanden schorsing en een boete van 900.000 dollar (690.000 euro) wegens het gebruik van marihuana. Chavez testte op 15 september positief in Las Vegas na afloop van zijn verloren kamp om de wereldtite­l bij de middengewi­chten.

won met Philadelph­ia de openenings­proef van de CSIjumping in Bremen. Onze landgenote reed foutloos en had met 31”58 de snelste tijd. De Zwitser Adrian Schmidt werd met Faible Lafayette tweede in 32”36, De Duitser Tim Rieskamp-Goedeking eindigde met Royale’s Son derde in 32”63 .

de Engelse nummer één van de wereld, heeft zich in het Chinese Haikou niet kunnen plaatsen voor de halve finales van het World Open. In de kwartfinal­es ging hij met 5-3 onderuit tegen de Welshman Matthew Stevens, nummer dertien op de wereldrang­lijst. Ook voor Selby is het over. De tweede op de wereldrank­ing ging met 5-3 onderuit tegen de Australiër Neil Robertson, de nummer drie van de wereld. John Higgins, 5-0 tegen Ding Junhui, en Mark Allen, 5-1 tegen Ricky Walden, plaatsten zich ook voor de halve finales.

is er samen met de Duitser Frank Moser niet in geslaagd zich voor de halve finales van het dubbelspel van het ATP-tornooi in Delray Beach te plaatsen. Ze werden in 55 minuten met 6-0 en 6-4 van de baan geveegd door de Wit-Rus Max Mirnyi en de Roemeen Horia Tecau.

heeft zich voor de vierde keer in zijn carrière geplaatst voor de finale van het ATP-tornooi in Dubai (hard/1.785.500 dollar). De Servische nummer één versloeg in zijn halve finale de Argentijn Juan Martin Del Potro (ATP 7) met 6-3 en 7-6 (7/4). In de finale neemt Djokovich het op tegen de Tsjech Tomas Berdych (ATP-6) die titelverde­diger Roger Federer (ATP-2) met 3-6, 7-6 (10/8) en 6-4 versloeg.

boekte een simpele 8-1overwinni­ng tegen Beringen. Sababti (4), El Ghaadaoui (3) en Zouggaghi scoorden voor de thuisploeg.

zonder Salah en Bouyakoubi (autopanne), won met 4-7 bij Herstal. Pelckmans was met vijf doelpunten de grote man.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium