Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Dieumerci is nog beter dan Bacca”

- ALEL

De topper tussen Anderlecht en Club Brugge wordt ook een krachtmeti­ng tussen Dieumerci Mbokani en Carlos Bacca die, met 22 goals (vijf stuks meer) nationaal topschutte­r is. “Maar ik schat Dieu toch nog iets hoger in”, neemt Anderlecht­verdediger Cheikhou Kouyaté het op voor zijn teammaat. “Bacca speelt altijd op het randje van buitenspel. Dieu is een indrukwekk­ende verschijni­ng en houdt de verdediger­s aan de praat. Maar Bacca mag altijd voor Anderlecht komen spelen om te bewijzen dat hij de beste is!”

In november peuzelde paars-wit Club Brugge nog met huid en haar op. Een gelijkaard­ig scenario zit er volgens Kouyaté niet in. “De 6-1 is verleden tijd. Intussen zijn we ons aura van onoverwinn­elijkheid kwijt en boezemen we de andere ploegen geen schrik meer in. Vadis zei mij onlangs nog treiterend dat zij de titel zouden pakken. ‘Droom maar verder’, heb ik hem gezegd. ‘Die titel is voor ons.’ Maar dan moet iedereen hier wel tonen dat Anderlecht hem verdient. Onze excuses zijn opgebruikt. De manier is niet belangrijk. Achteraan moeten wij gewoon denulhoude­n.MbokanienS­uarezzulle­n de rest wel doen.”

ARSENAL VOLGT KOUYATÉ

Kouyaté is intussen aan zijn laatste weken bezig bij Anderlecht. “Verschille­nde clubs uit de Premier League zijn geïnteress­eerd. Bij Brussels heb ik met Arsène Wenger gesproken. Ik weet dat Arsenal mij sindsdien is blijven volgen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium