Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We hebben het gevoel weer mee te tellen”

- KUGU

Na de buitenland­se invasie van de voorbije maanden en het vertrek van de jonge Glenn Claes naar aartsvijan­d KV Mechelen is Lierse aan een stevig charmeoffe­nsief bezig naar de eigen jeugd toe. Met Vets, Sols, Spaenhoven, Van Der Heyden en Van De Walle neemt interim-coach Eric Van Meir de komende weken liefst vijf jongeren in de A-kern mee op.

Nick Spaenhoven is een van de jongens die klaar is om zijn kans te grijpen. Spaenhoven behoorde tot februari tot de A-kern, maar werd dan plots naar de beloften teruggebla­zen. Sinds vorige week woensdag vertoeft hij opnieuw onder de grote mensen en zaterdag in Bergen behoorde hij tot de kern. “Ik werd hartelijk begroet”, zegt Spaenhoven. “De meeste spelers lachten een keer en zeiden: Hey Nickje, ben je terug. Het was een blij weerzien en zeker ook voor mezelf. Hier kan ik mijn ogen de kost geven en enorm veel leren. Ik werd in februari zonder veel uitleg door Hany Ramzy teruggezet naar de beloften. Het was een harde noot om kraken, maar ik heb geprobeerd me er boven te zetten. We spraken er onderling met de andere jonge spelers vaak over en dat heeft wel geholpen.”

Ook Jasper Van Der Heyden traint sinds vorige week weer mee met de grote jongens, na een bankzitter­srol in de voorbereid­ing tegen OH Leuven en de bekermatch tegen Westerlo. Hij werd door Van Meir beloond met een selectie voor de wedstrijd tegen Bergen van vorige week. “Uiteraard een hele ervaring”, geeft Jasper Van Der Heyden toe. “Maar in nog ruimere mate een opluchting. De voorbije maanden waren er toch wel wat twijfels gerezen welke richting de club met de eigen jeugd uit wilde gaan. Dit is een signaal dat de beleidsmen­sen zeker noginonsge­lovenendat­doetdeugd.Het seizoen leek over voor de jonge garde, maar sinds de komst van Eric Van Meir groeide de hoop. Hij staat er om bekend graag en goed met jongeren te kunnen werken.”

Na de eerste trainingen werd een wedstrijds­electie de volgende stap voor Jasper Van Der Heyden.

“Ach, ik hoopte stiekem op een kans. Dat kan ik niet ontkennen. Anders zou ik ook geen voetballer zijn. Ik zal alleszins mijn uiterste best doen bij de beloften om telkens een plaats af te dwingen. Het moet op die manier nog een schitteren­d einde van het seizoen worden.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium