Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Oorzaak is moordend schema”

- STEFAN LAENEN

Justin Bieber is wegeg en laat honderdenn gebroken meisjeshar­ten achter.hter. De wereldster werkte een meet and greet van meer dan 400 euroo per persoon bijzonderr arrogant af. Maar wiee is verantwoor­delijk voorr zoveel tienerleed?

“Klote organisati­e.” Twee wee hysterisch­e meisjes gaan an over de rooie woensdag in het Sportpalei­s. De dame me achter de infostand zit t er een beetje beduusd d bij. De twee fans telden elk 425 euro neer voor een ontmoeting met Justin ustin Bieber. Helaas kwam hunun idool dik drie uur te laat. Daardooroo­r misten de meisjes op de koop het voorprogra­mma 3M8S. Dag tienerdroo­m, dag centjes.

Een dag later verzuipen sociale media in de boze reacties. Ook op onze redactie stromen mails binnen van misnoegde fans die zich letterlijk in de kou voelen gezet. Bij de collega’s van Joepie is het niet anders. “Joepie geeft al lang meet and greets weg en eigenlijk is dit de eerste keer dat er zo veel klachten komen”, vertelt Birte Govarts, redactiech­ef bij het jongerenti­jdschrift.

“De winnares van onze wedstrijd zei dat ze lang moest wachten en dat de ontmoeting extreem kort was. Het is niet zo dat je bij die supersterr­en op de koffie gaat. De term zegt het zelf: ontmoeten en groeten. Als jonge fan heb je geen besef van repetities, soundcheck,… Misschien lagen de verwachtin­gen te hoog? Mocht ik in hun schoenen staan, ik zou ook teleurgest­eld zijn. Zeker als je er je zuurverdie­nde spaarcentj­es aan spendeerde.”

Bij wie moeten treurige tieners en ontzette ouders verhaal halen? “Dat is moeilijk. Ik denk dat enkel de artiest en zijn management verantwoor­delijk zijn. Voor Biebers imago is dit zeker niet positief. Tenslotte bestaat hij bij de gratie van zijn fans.”

Verveeld

Hallo Sportpalei­s? “Hola, het Sportpalei­s heeft hier niets mee te maken”, benadrukt Fred Int Panis. “Wij verhuren louter de zaal. We kregen drie negatieve reacties binnen die wij dan doorsturen naar de concertorg­anisator.”

Dat is Greenhouse Talent. De Gentse concertpro­motor haalt geregeld supersterr­en naar ons land, zoals binnenkort ook Beyoncé en Leonard Cohen. “Wij treffen echt geen schuld aan deze situatie en zitten er zelf ontzettend mee verveeld”, zucht zaakvoerde­r Pascal Van De Velde. “Als organisato­r doen wij alles om het concert zo optimaal mogelijk te laten verlopen. In dit geval zorgden we vooraf voor opvang voor 12.000 jonge fans en deelden gratis oorstoppen uit. Op sommige zaken hebben wij totaal geen greep. Donderdag verliep alles vlotter. Bieber trok zelfs extra tijd uit voor Make-A-Wish. Het blijft moeilijk met supersterr­en van dat formaat. Als de ene fan wat meer aandacht krijgt dan de andere, gaan de poppen aan het dansen.”

Business

Universal Music staat in voor de promotie van Bieber. Bij de platenmaat­schappij blijft het ijzig stil. “De business rond meet and greets zit zeker in de lift”, bevestigt Christophe Cumps van Sony Music Belgium, niet de platenboer van Bieber maar wel van Beyoncé, Rihanna en P!nk. “Doorgaans organisere­n wij ontmoeting­en via mediapartn­ers, maarerword­enookmeeta­ndgreets verkocht. Wij proberen om die ontmoeting­en zo aangenaam mogelijk te maken en ze altijd een beetje te rekken. Als de tijd er is, moet een korte babbel zeker kunnen. Meestal gevolgd door signeren en even poseren voor foto’s. Pas op, makkelijk is dat niet. Ook een platenfirm­a moet rekening houden met het management. We beperken het aantal aanwezigen daarom.” Bieber werkte zijn meet and greet af met meer dan honderd fans tegelijk. Wat ruikt naar makkelijk winstbejag op de tienerkap.

Enfant terrible

Alle vingers wijzen naar AEG Live, het management van Bieber. Als kleine Vlaamse fan zal het moeilijk zijn om daar gehoor te krijgen. Kwatongen beweren dat het management doelbewust op mislukte meet and greets aanstuurt. Om zo Biebers imago van enfant terrible in de verf te zetten. “Het management heeft geen slechte intenties”, bezweert Van De Velde.

“Ik denk eerlijk dat de oorzaak het moordende tourschema is. Biebers dagen zitten propvol. Zo’n ontmoeting twee uur voor het concert is nooit een goed idee. Die jongen moet zich dan concentrer­en. Ik zou niet in zijn schoenen willen staan. Op dit moment wordt die jongen geleefd. Ik geef toe, maar dat is een persoonlij­ke mening, dat ik zelf geen voorstande­r ben van de exuberante bedragen voor zo’n meet and greet.”

Bieber zelf was gisteren niet bereikbaar voor commentaar. Te druk bezig allicht met zijn geld te tellen.

 ?? FOTO’S SERGE MINTEN, GVA ?? Aukje Serdons met haar ticket en vippasje voor het concert. Voor haar foto met Justin Bieber (inzet) moest de tiener meer dan drie uur wachten. “Ik hoop dat er nog iets wordt gedaan met mijn klacht.”
FOTO’S SERGE MINTEN, GVA Aukje Serdons met haar ticket en vippasje voor het concert. Voor haar foto met Justin Bieber (inzet) moest de tiener meer dan drie uur wachten. “Ik hoop dat er nog iets wordt gedaan met mijn klacht.”
 ??  ?? Ontm oetin gmet Justin Biebe
r: 425
EURO
Ontm oetin gmet Justin Biebe r: 425 EURO

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium