Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Villa Pfaffs komt wéér op de markt

Luxevilla’s in het Antwerpse raken amper verkocht

- DIRK HENDRIKX

De overbekend­e ‘villa van de Pfaffs’ in Brasschaat komt opnieuw op de markt, nadat het fout is gelopen met een kandidaat-koper. Het gaat in het algemeen slecht met luxevastgo­ed in en rond Antwerpen.

“De prijzen van de chique villa’s in Brasschaat en Schilde en zo zijn al met 15 tot 20 procent gezakt”, zegt Frédéric Van Blerc van immomakela­ar Engel & Völkers. “In de stad ligt de markt vanduurder­eapparteme­ntenenhuiz­en ook stil, behalve misschien op het Eilandje en op de Kaaien. Verkopers willen hun prijzen niet laten zakken, kopers wachten af.”

De vastgoedcr­isis in de dure villawijke­n ten noorden van Antwerpen sleept al enkele jaren aan, door de crisis en omdat rijke Nederlande­rs niet meer geïnteress­eerd zijn.

“Vroeger bestond onze cliënteel voor de helft uit Nederlande­rs, nu is dat misschien nog 5 procent”, zegt Tom Ploeg van makelaar ‘s Graevenhuy­s uit Brasschaat.

De familie Pfaff kan meespreken van het gebrek aan interesse. Zij zetten de villa die een hoofdrol speelde in hun docusoap te koop in februari 2009, tot op heden nog altijd zonder resultaat. Makelaar Artur Van Rodenburg zei gisteren dat zich een koper had gemeld, maar dat de transactie uiteindeli­jk toch niet is doorgegaan. “We zullen de villa over een week opnieuw op de markt brengen. Het was een vervelende, complexe zaak die de familie veel kostbare tijd heeft gekost. Meer kan ik daar nu nog niet over zeggen.”

De vraagprijs bedroeg in het begin 2 miljoen euro. Na twee jaar was die gezakt tot 1,5 miljoen. In 2012 werd geschreven dat een Nederlande­r zich had gemeld als koper, maar dat die over te weinig geld bleek te beschikken. De familie wilde daar toen geen commentaar bij geven. Mogelijk is het die zaak die nu zijn beslag heeft gekregen.

Schoonzoon Dave Volders, die samen met zij vrouw Lyndsey Pfaff het vastgoedka­ntoor Accent uitbaat, wilde gisteren geen toelichtin­g geven. “Daar moet u nog even voor wachten.”

Voor Jean-Marie Pfaff (60) zijn het niet de makkelijks­te tijden. Zijn vrouw Carmen Pfaff (59) brak twee keer een ruggenwerv­el in de voorbije maanden. Volgens het weekblad Sto-

zou ze aan botontkalk­ing lijden en vreest ze dat ze aan haar bed gekluister­d zal blijven.

Het is nog niet duidelijk wat de nieuwe vraagprijs voor de villa zal zijn. De zakenkrant De Tijd meldde dat in heel 2013 niet één huis voor meer dan 1 miljoen euro is verkocht in Brasschaat, terwijl er zo in 2008 nog 25 transactie­s waren. “Maar dát kan niet kloppen, want alleen ons kantoor heeft een paar van zulke verkopen gedaan in 2013”, zegt Van Blerc.

 ?? FOTO GVA ?? Jean-Marie Pfaff voor zijn villa in 2011. Het huis stond toen al twee jaar te koop.
FOTO GVA Jean-Marie Pfaff voor zijn villa in 2011. Het huis stond toen al twee jaar te koop.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium