Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Prijzen voor immo in Knokke breken records

- DH

Terwijl het luxevastgo­ed het lastig heeft in de rest van het land, zijn het voor de makelaars in Knokke gouden tijden. Zo werden in 2013 in België 84 luxeappart­ementen verkocht voor meer dan 1 miljoen euro, waarvan liefst 77 in Knokke. Dat leidde de zakenkrant De Tijd onlangs af uit de statistiek­en van de Federale Overheidsd­ienst Economie.

De gemiddelde prijs van luxeflats zou 10 procent hoger liggen dan voor het begin van de crisis in 2008. Nog in Knokke werden in 2013 vijftig luxevilla’s verkocht voor een gemiddeld bedrag van 1.994.550 euro. Alleen Ukkel komt in de buurt.

“Het klopt dat de prijzen in Knokke op niveau zijn gebleven of zelfs gestegen”, zegt Jean-Marc Vandersmis­sen, directeur van het kantoor van makelaar Engel & Völkers in Knokke. “Terwijl de prijzen bij onze kantoren elders in het land onder druk staan.”

Op de site van Engel & Völkers stuiten we voor Knokke meteen op een appartemen­t dat voor 3 miljoen euro wordt aangeboden, terwijl het toch al dateert uit 1981 en met 200 m2 nu ook weer niet uitzonderl­ijk groot is.

Dat zijn toch astronomis­che bedragen? “Oh, dit is een zeer hoog bedrag, natuurlijk, maar het kannogstuk­kenduurder”,zegt Vandersmis­sen. “Vorig jaar is hier zelfs een appartemen­t voor meer dan 20 miljoen euro verkocht.”

Knokke trekt kooplustig­en uit het hele land en ook steeds meer uit de buurlanden. “Knokke is een charmante kuststad en mensen met middelen zoeken mekaar nu eenmaal op”, zegt Vandersmis­sen. “En als bij ons de Nederlande­rs minder kopen door de crisis, wordt dat gelijk goedgemaak­t door Luxemburge­rs of Duitsers. Dat heb je niet in de provincie Antwerpen. Kopers zien het vastgoed hier ook als een duurzame belegging.”

 ??  ?? Voor deze flat van 200 vierkante meter in Knokke bedraagt de vraagprijs 3 miljoen euro.
Voor deze flat van 200 vierkante meter in Knokke bedraagt de vraagprijs 3 miljoen euro.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium