Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Raadslid van sp.a ronselt stemmen voor PVDA+

Socialisti­sche huisarts duikt ongewild op in campagne Partij van de Arbeid

- SVENVANHAE­ZENDONCK

Huisarts Farid Bennasser, gemeentera­adslid voor sp.a en kandidaat bij de verkiezing­en, schrok zich dinsdag een ongeluk toen hij op een lijst van prominente­n die de PVDA+ steunen, bleek te staan. “Ik heb daar geen toelating voor gegeven”, zegt hij.

De Partij van de Arbeid pakte gisteren uit met een lijst van 250 prominente­n die oproepen om voor Peter Mertens en PVDA+ te stemmen. De naam van dokter Bennasser valt meteen op, omdat hij voor sp.a in de Mechelse gemeentera­ad zetelt en op de lijst voor het Vlaams Parlement de 21ste plaats inneemt voor sp.a.

Een opvallend statement, denkt een mens dan, zeker omdat afgelopen weekend uit een peiling van uw krant nog is gebleken dat beide partijen in het arrondisse­ment Mechelen aan elkaar gewaagd zijn.

Maar gemeentera­adslid Bennasser blijkt er niet van op de hoogte te zijn dat zijn naam op een steunlijst van PVDA+ prijkt. “Ik begrijp niet hoe dit mogelijk is. Ik heb niets onderteken­d. Als je iemand op een steunlijst plaatst, moet je die persoon daar toch op zijn minst over inlichten? Ieder zijn manier van campagnevo­eren natuurlijk”, reageert Bennasser.

Onmiddelli­jk na ons telefoontj­e heeft het sp.a-raadslid aan PVDA+ gevraagd om zijn naam te verwijdere­n. Recent kreeg hij iemand van de partij in zijn praktijk over de vloer. “Om een enquête in te vullen met mijn linkse prioriteit­en. Ik ben links en in veel punten kan ik me vinden, maar dat betekent niet dat ik morgenvoor­PVDA+gastemmen.Ikben evenmin ingegaan op een vraag om op hun lijst te staan. Ik ben en blijf lid van sp.a omdat het de partij is die ons land de voorbije vijftig jaar heeft uitgebouwd. Veel landen in de wereld zijn jaloers op ons systeem van sociale zekerheid”, stelt Farid Bennasser.

Mechels fractielei­dster Caroline Gennez, die in de provincie Antwerpen de Vlaamse lijst trekt, maakt er geen drama van. “Kijk, Farid Bennasser is een heel brave man die een enquête heeft ingevuld. Aangezien het over de vraag naar linkse prioriteit­en ging, had mij dat ook kunnen overkomen. Blijkbaar is daarna doorPVDA+onterechtz­ijnnaamge- bruiktomca­mpagnetevo­eren.Meer ga ik daar niet van maken.”

“Sympathieë­n”

Acteur Dirk Tuypens, een bekend gezicht van de Mechelse PVDA+, zegt er geen idee van te hebben hoe Farid Bennasser op de steunlijst is terechtgek­omen. “Ik heb geen enquête afgenomen bij de man. Ik weet wel dat hij sympathieë­n had voor onze partij en als ik me niet vergis, heeft hij ooit nog voor Geneeskund­e voor het Volk gewerkt”, vertelt Tuypens.

Dokter Bennasser bevestigt dat. “Al haalt PVDA nu wel oude koeien uit de sloot. Tijdens mijn stage in Genk meer dan twaalf jaar geleden heb ik inderdaad voor Geneeskund­e voor het Volk gewerkt”, zegt de sp.apoliticus nog.

 ?? FOTO GVA ?? Dokter Farid Bennasser.
FOTO GVA Dokter Farid Bennasser.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium