Gazet van Antwerpen Stad en Rand

De Wever: “Ik moet Alexander De Croo niet”

- DCA, B

In de tweedelige reportage

Schild en vriend die wordt uitgezonde­n op VIER, haalt N-VA-voorzitter Bart De Wever zwaar uit naar Open Vldkopstuk Alexander De Croo. “Die man heeft geen woord. Die vertrouw ik niet en die moet ik eigenlijk ook niet, menselijk”, zegt hij.

De reportage volgt de belangrijk­ste Vlaamse partijkops­tukken in de laatste weken voor de verkiezing­en.

“In het begin van de formatie is er veel samenwerki­ng geweest tussen N-VA en Open Vld”, zegt minister en toenmalig partijvoor­zitter Alexan- der De Croo. “We hebben veel zaken samen met N-VA voorbereid, zoals rond arbeidsrec­ht, omdat we toen uitgingen van een Vlaams front met CD&V en N-VA. Het was een doordachte strategie van De Wever om dat front te torpederen.”

Volgens De Croo is er toen iets gebroken. Hij heeft naar eigen zeggen zelfs het gsm-nummer van de N-VA’er niet meer. Ook CD&V-voorzitter Wouter Beke zegt moeite te hebbenom De Wevertever­trouwen.

“De Croo vertrouw ik ook niet, ik moet hem ook menselijk niet”, reageert de N-VA-voorzitter. “Van Beke betreur ik dat echter, maar ik begrijp dat er sporen zijn achtergela­ten.”

Nog volgens De Croo is het de schuld van de N-VA dat we een P Spremier hebben, omdat “de winnaar van de verkiezing­en geen premier wilde worden”.

Schild en vriend wordt uitgezonde­n op VIER op woensdagen 7 en 14 mei.

 ?? FOTO ISOPIX ?? Alexander De Croo.
FOTO ISOPIX Alexander De Croo.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium