Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Afgemaakt met zes kogels

27-jarige Vlaming Jürgen Rombouts op straat vermoord in Kaapstad

- KOENDRIESS­ENS

Met zes precisiesc­hoten, en dat terwijl zijn verloofde toekeek. Zo is Jürgen Rombouts (27) uit Bilzen op straat vermoord in Zuid-Afrika. De politie is op zoek naar zijn Russische huisbaas.

Het precieze motief van de moord is nog niet bekend, maar volgens zijn schoonbroe­r Enrico Jacobs,dieookin Zuid-Afrikawoon­t,had Romboutsru­zie met zijn Russische huisbaas.

Romboutswe­rdop25apri­ldoodgesch­oten in een buitenwijk van Kaapstad. Vorige donderdag spoelde op een strand ten zuiden van Kaapstad eengestole­nmotorboot­jeaan,metde sleutelinh­etcontacte­nmunitieen­een patroonhul­s op de bodem. Op videobeeld­en is te zien hoe op 25 april een man met de boot Harbour Island uitvaart.Hetgestole­nbootjelag­naastde boot van de huisbaas van Rombouts.

Getuigen zagen hoe een rode Nissan Saniinreed­opdezwarte BM Wvan Rombouts, die net thuis was vertrokken om naar zijn werk op de luchthaven te vertrekken.

Terwijl zijn Zuid-Afrikaanse vriendin Chanelle Victor de poort van de garage sloot, zag ze hoe een man uit de pick-up stapte en zes keer op Jürgen vuurde. Hij probeerde nog door de passagiers­deur te vluchten, maar kreegkogel­sinhoofden­borst.De Nissan, die eerder die week zou zijn gekocht bij een lokale autohandel­aar, scheurdewe­g,maaramper3­00mverder vond de politie de auto brandend terug. Getuigen hadden een blanke man in de auto zien zitten. Volgens de krant Die Burger ging het om twee inzittende­n.

Die blanke man was mogelijk Dimitri Alexander Sarenok (50), Rombouts huisbaas. Vermoedeli­jk heeft Sarenok, die connecties heeft in maritieme kringen, een bootje gestolen om zijn zelfmoord te ensceneren en op open zee over te stappen op een ander schip.

Volgens Enrico Jacobs hadden zijn schoonbroe­r en diens huisbaas al lang ruzie. Rombouts zou ook geregeld doodsbedre­igingen hebben gekregen, niet alleen van Sarenok.

 ?? FOTO GVA ?? Jürgen Rombouts in Zuid-Afrika.
FOTO GVA Jürgen Rombouts in Zuid-Afrika.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium