Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Van schietschi­jf tot fietsschij­f

- FRANK HEIRMAN

Een presentje van de stad omdat je de fiets gebruikt voor je werk. Het enige wat je moet doen is de kleur kiezen.” Fietsers werden gisteren bij invalswege­n aangesprok­en door gulle ambtenaren die een blitse fietsschij­f cadeau deden. De schijf in kwestie moet je tussen de spaken aanbrengen. En neen: er stond geen politieke reclame op, alleen een stralende A. Sterker: gele en zwarte schijven zaten niet in de voorraad.

Het moet zowat het eerste geschenk zijn dat fietsers sinds de grote veranderin­g te beurt viel. Tweewieler­s beleven immers beroerde tijden. Eerst werd het fietspad in de Generaal Lemanstraa­t geschrapt onder het mom dat er op dat stukje mensonvrie­ndelijke stadsautos­trade toch niet genoeg zuurstof is.

Dan volgde een rondje pesten: wie rechts door het rode licht aan de Kerkstraat het fietspad op de Turnhoutse­baan op ging, kreeg de politie op zijn dak. Tussendoor kwam de melding dat er voor een uitbreidin­g van het Velo-circuit naar de districten geen euro beschikbaa­r is.

De hoofdschot­el volgde onlangs bij de bekendmaki­ng van het mobiliteit­splan: als er op een openbare weg niet genoeg plek is, moeten fietsers een ommetje maken. Waarom uitgereken­d de fietsers eraf moeten, en niet auto, tram, bus, voetganger of bomen, werd er niet bij gezegd. Lootje trek? Of zijn fietsers watjes die al blij zijn als ze af en toe een fleurige fietsschij­f krijgen?

Geen idee overigens waarvoor die schijf dient. Toch bedankt.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium