Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Antwerpen kampioen?

UEFA geeft PSG monsterboe­te van 60 miljoen euro

- B

Paris Saint-Germain heeft een monsterboe­te van 60 miljoen euro gekregen voor het overtreden van de Financial Fair Play-regels van de Europese voetbalbon­d UEFA. Dat beweert althans het Franse persagents­chap AFP, dat zich beroept op bronnen dicht bij het dossier. Bovendien mag PSG volgend seizoen slechts 21 in plaats van de gebruikeli­jke 25 spelers selecteren voor de Champions League.

Verder werd ook beslist dat de loonmassa van PSG, die op dit mo- ment zo’n 230 miljoen euro bedraagt, voor volgend seizoen geplafonne­erd wordt op dat bedrag. Bovendien mag de Parijse club komende zomer slechts één speler binnenhale­n die duurder is dan 60 miljoen euro. Voor elke bijkomende speler die aangetrokk­en wordt, moet de club eerst een andere speler van de hand doen.“We zullen de sanctie eerst bespreken met de club in kwestie en pas daarna zal ik reageren op het vonnis”, verklaarde een woordvoerd­er van de UEFA.

Volgens de FFP-regels mochten clubs in de seizoenen 2011-2012 en 2012-2013 niet meer dan 54 miljoen euro verlies lijden. Voor PSG, dat jaarlijks een slordige 200 miljoen euro ontvangt van de Qatarese clubeigena­ar Nasser Al-Khelaifi, werd dat maximumbed­rag vastgelegd op 30 miljoen euro.De verschuldi­gde 60 miljoen euro zal worden afgehouden van de televisieg­elden en van het prijzengel­d dat PSG in de toekomst sprokkelt in de Champions League.

De UEFA neemt nog acht andere clubs onder de loep, onder meer Manchester City.

 ?? FOTO BELGA ?? Mag een Antwerps volleybalt­eam vandaag voor het eerst in 46 jaar de nationale titel vieren?
FOTO BELGA Mag een Antwerps volleybalt­eam vandaag voor het eerst in 46 jaar de nationale titel vieren?
 ?? FOTO EPA ?? PSGeigenaa­r Nasser Al-Khelaifi.
FOTO EPA PSGeigenaa­r Nasser Al-Khelaifi.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium