Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Liverpool hoopje ellende, profiteert Kompany met City?

Rode Duivel Mignolet in zak en as na pijnlijke titeluitsc­huiver

- SBE/STJO

Om compassie mee te krijgen... Andere woorden zijn er niet voor wat Liverpool maandagnac­ht is overkomen. Al 24 jaar wacht de Engelse traditiecl­ub op een nieuwe landstitel: dit jaar moest en zou het ervan komen. Alles was voorhanden, nooit hadden The Reds er beter voorgestaa­n. Tot die onwaarschi­jnlijke nachtmerri­e op Crystal Palace alles veranderde... Nog steeds snapt niemand hoe een 0-3 voorsprong in elf minuten kon te grabbel gegooid worden. En wellicht daarmee ook de titel, aan Manchester City en Vincent Kompany. 1. LIVERPOOL 37 - 81 2. MANCHESTER CITY 36 - 80 3. CHELSEA 37 - 79 4. ARSENAL 37 - 76

Alsof de hemel op hun hoofden is gevallen. Zo hard is de titelcatas­trofe aangekomen bij Liverpool. Eén uitwedstri­jd nog, op Crystal Palace, moesten The Reds overleven om het kampioensc­hap op de slotdag te kunnen binnenrijv­en, thuis tegen Newcastle. Was het overmoed? Concentrat­ieverlies? Nonchalanc­e? Nog steeds tast iedereen in het duister hoe ze de 0-3 voorsprong­uithandenk­ondengeven (3-3). Wat overbleef: fans en sterspeler Luis Suarez die in tranen uitbarstte­n. En een fikse kater, ook voor Rode Duivel Simon Mignolet.

OOK KRITIEK OP MIGNOLET

“Het was zo’n wedstrijd waarvan je voelde dat die wel eens verkeerd zou kunnen aflopen”, blikt Guy Vander smissenter­ug. Demakelaar van Mignolet zag de schrik zo in de ploeg kruipen. “Met Germinal Ekeren heb ik ooit hetzelfde meege maakt toen weop Standard gingen spelen. Daar gaven we ook een 0-3 voorsprong nog uit handen. Tja, als je geen aansluitin­g meer vindt naar voren, dan komt de bal altijd maar terug.

Ook Simon was ontgoochel­d, net als alle anderen. Bovendien was hij sterk aan het keepen, maar dat doet de uitslag nu natuurlijk nietvermoe­den.Simonbesef­techter dat hij geen andere keuze heeft danopnieuw­voltefocus­senopdie laatste wedstrijd tegen Newcastle. In het voetbal weet je nooit wat er zal gebeuren.”

Ex-verdediger Jamie Carragher, die in het tussenseiz­oen stopte bij

The Reds, legt de schuld bij de defensie. “De compliment­en van de voorbije maanden waren terecht. Liverpool was het beste team en zehebbenon­sallemaalv­ermaakt. Maar hun niveau van verdedigen is onaanvaard­baar.”

Ook Simon Mignolet krijgt een sneer.“Erisonvold­oendecommu­nicatie tussen hem en de twee centrale verdediger­s. Sakho en Skrtel hebbeninde­17matchend­atzesamens­pelen welgeteld één keer de nulgehoude­n”, sakkert Carragher.

BLIJFT KOMPANY WEL FOUTLOOS?

Maar de ene Rode Duivel zijn dood is de andere zijn brood. Vincent Kompany kan, door de uitschuive­r van Mignolet en co, zondag zijn tweede landstitel veroveren in drie jaar. Vanavond kan City al twee punten uitlopen, als het thuis wint van Aston Villa, dat niks meer te winnen of te verliezen heeft.

Liverpoolt­rainer Brendan Rodgers geeft zich al gewonnen. “Geen twijfel mogelijk: het is voorbij. City wordt kampioen. Om onze kansen gaaf te houden, moesten we winnen. Dan hadden we City onder druk gezet voor hun match tegen Villa. Nu verwacht ik dat ze de klus zullen klaren.”

Met vier op zes uit zijn laatste twee thuiswedst­rijden (zondag nog tegen West Ham) kroont City zich praktisch altijd totkampioe­n,gezien het veel betere doelsaldo.

 ?? FOTO’S AFP ?? Gerrard troost Suarez, Mignolet baalt: Liverpool treurt.
Profiteert Kompany vanavond?
FOTO’S AFP Gerrard troost Suarez, Mignolet baalt: Liverpool treurt. Profiteert Kompany vanavond?
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium