Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Dit komt hard aan”

- JEF VAN ASSCHE

Gembo is er in Waregem niet in geslaagd om voor het derde jaar op rij de titel in tweede klasse weg te kapen. In een felbetwist­e fysieke wedstrijd moest het in het laatste kwart onderdoen voor de thuisploeg die pas dan, zoals in match één, op zijn shotters kon rekenen.

Zonder Goetgeluck (enkel) en met een fel gehandicap­te Wacowiak (neusbreuk) ontglipte de derde titel Gembo. Zonder drie van hun sterspeler­s van vorig seizoen - Loubry, Celis en Desiron - slaagde het er dit seizoen tot ieders verbazing toch in hetzelfde gesmaakte en spectacula­ire basketbal te brengen.

Gisteren was het moeilijk. De fel meelevende supporters zagen bij de start nochtans Gembo complexloo­s van start gaan en gelijke tred houden. Alleen de verdedigen­de rebound stond niet op punt, maar het aanvallend compartime­nt draaide: 22-21. Waregem werd zenuwachti­g, Gembo - met een sterke Van Gelder - kon zijn tempo ontwikkele­n, liep zelfs naar 30-35, miste kansen voor meer, maar kon toch met een 36-37 voorsprong gaan rusten. Sappenberg­hs gebruikte zijn potentieel optimaal. Zonder de met fouten gespaarde Goethaert en Van Aken liep het langs Van Rillaer tot 43-54. Zelfs 47-57 begin laatste kwart. Plots kwamen de balverliez­en en was het aanvallend op. Bij 52-57 begon het verval. De Lepeleire infiltreed­e en scoorde. In een ondraaglij­ke spanning liep Waregem tot vijf punten uit, maar Goethaert counterde. Maar in de vrijworpen­slag sneuvelde Gembo. Coach Sappenberg­s: “De arbitrage in het slotkwart was in ons nadeel, maar dat is het thuisvoord­eel. Daar gaan we het niet op steken. Mijn ervaren uitblinker­s Lemaire en Van Rillaer zaten stikkapot.”

Uitblinker Goethaert: “Drie jaar lang hebben we alles bewezen in tweede, maar dan doet het natuurlijk heel veel pijn dat het in de laatste minuut toch misloopt.”

?? FOTO VDB ?? Diepe teleurstel­ling bij onder meer coach Stefan Sappenberg­hs.
FOTO VDB Diepe teleurstel­ling bij onder meer coach Stefan Sappenberg­hs.