Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Een duel met Nijlen is geen cadeau”

- ROCHUS DEURNE - NIJLEN: donderdag 19.00u

Rochus Deurne verwezenli­jkte zondag zijn eerste doel. Het stootte door naar de finalerond­e voor promotie naar eerste. De tegenstand­er wordt niet zoals verwacht Merksplas, maar wel Nijlen: geen onbekende uit de competitie. Florim Ajdari blikt vooruit op het cruciale duel.

“Als we naar de competitie kijken, is Nijlen geen cadeau”, zegt Florim Ajdari. “Thuis waren we in de eerste helft de betere ploeg, maar we scoorden niet en we kregen in de tweede helft in vijf minuten tijd twee doelpunten, zodat we verloren. Naar Nijlen gingen we zelfs als titelkandi­daat, maar we kregen ook daar in de tweede helft vijf doelpunten om de oren. Je begrijpt dus dat we veel respect hebben voor Nijlen en er zeker alles moeten aan doen om zondag de tweede wedstrijd niet overbodig te maken.”

NIJLEN FAVORIET

De minder leuke herinnerin­gen aan Nijlen, schrikken Ajdari niet af. “Het speelt altijd een beetje in je hoofd, maar dat hoeft geen nadeel te zijn. Nu gaat het niet om drie punten maar om promotie. Dat geeft altijd een heel andere instelling. Je wil er voor gaan. Dat is bij mij toch zo en zo ervaar ik het ook bij mijn ploegmaats. Anders hadden we zondag zo geen sterke tweede helft neergezet. Eigenlijk tellen die twee vorige resultaten niet. Nu is het er om te doen en moe- ten we er staan”, aldus Ajdari.

“We moeten donderdag niet één helft, maar negentig minuten lang het niveau halen van vorige zondag. Volgens mij zijn wij niet de favoriet, Nijlen is dat. Als je kijkt welk parcours dat die ploeg heeft afgelegd dan zijn zij de te kloppen ploeg. Maar juist dat moet ons oppeppen en mag ons zeker geen angst aanjagen. Kansloos zijn we zeker niet.”

WALTER VERTONGEN

 ?? FOTO WIM HENDRIX ?? Florim Ajdari (rechts) in duel met Glenn Bouwmeeste­r van Verbroeder­ing Zwijndrech­t.
FOTO WIM HENDRIX Florim Ajdari (rechts) in duel met Glenn Bouwmeeste­r van Verbroeder­ing Zwijndrech­t.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium