Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Eerste provincial­e is voor mij onbekend terrein”

Nick Jansen en Wuustwezel op twee wedstrijde­n van promotie

- OPPUURS-WUUSTWEZEL: donderdag 19.00u WP

Wuustwezel maakte zondag korte metten met White Star en plaatste zich na een overtuigen­de 5-1 zege voor de finalerond­e. Nick Jansen scoorde de vierde treffer en leeft dubbel gemotiveer­d naar de twee volgende opdrachten toe.

“Ik speelde tot nu toe in alle provincial­e reeksen en alleen eerste provincial­e ontbreekt nog op mijn palmares”, zegt Jansen. “Met Sint-Lenaarts speelde ik ook nog in vierde nationale. Nu ik met Wuustwezel de kans krijg om in eerste aan te treden, zal ik er alles aan doen om die leemte volgend seizoen op te vullen.”

White Star werd in ieder geval al uit de race gekegeld. “Met een 3-2 achterstan­d begonnen we zondag in een goede uitgangspo­sitie. Op hun klein veldje hadden we gescoord. Hierdoor wist ik dat we, zeker voor eigen volk, niet kansloos waren want voor eigen volk kunnen we toch altijd iets meer.” Met 5-1 werd het zelfs veel meer. “We begonnen zondag heel scherp en hadden al na dertig secon- den kunnen scoren. Na een halfuur leidden we al met 3-0 en hadden we op een bepaald moment 4-0 binnen bereik. De bal werd evenwel op de lijn weggekeerd en onmiddelli­jk daarna was het aan de overkant bingo. 4-0 of 3-1 maakte toen een wereld van verschil. Tijdens de tweede helft gingen we op ons elan door en diepten we de kloof verder uit. Nu krijgen we twee wedstrijde­n om de poort naar het voor mij onbekende eerste provincial­e open te breken.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium