Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Hasselt moet als eerste sluiten

- JSM

Deborah en Nathan van het Hasseltse Spotlight moeten als eerste team van Mijn Pop-up

Restaurant! de deuren sluiten. “We werden geportrett­eerd alsof we niets konden”, zegt het duo, “dus logisch dat ze niet voor ons stemden.”

Als Evi Hanssen het Hasseltse team meedeelt dat het afgelopen is, reageren Deborah en Nathan eerder gelaten. “Ik had dit verwacht”, zegt Deborah. “Omdat ik naar mijn aanvoelen niet helemaal op dezelfde lijn zat met Nathan. Dan kan je moeilijk goede resultaten boeken. Onze visies liggen te fel uit elkaar.”

Het duo heeft nooit ontkend dat ze weinig kaas hebben gegeten van de horeca, en dat doen ze ook nu niet. “Laten we maar zeggen dat VTM ons gekozen heeft voor onze persoonlij­kheden”, zegt Deborah. “Want ervaring konden we niet voorleggen. (lachje) Toch vind ik dat we ook goede dingen gedaan hebben, maar daar heeft de kijker niet veel van gemerkt.”

“Vooral daarom had ik verwacht dat we er als eerste zouden uitliggen”, treedt Nathan bij. “We werden fout geportrett­eerd, alsof we niets konden. Dat strookte totaal niet met de waarheid. Iedereen die kwameten,reageerdev­erbaasdomd­at we zo veel kwaliteit hadden. Als ik een tv-kijker was die zijn oordeel moest vellen aan de hand van de tvbeelden,zoumijnsym­pathieookz­ijn uitgegaan naar Brussel.”

Daar is Deborah het helemaal mee eens: “Jammer genoeg hadden wij geen enkele invloed op de beelden die werden getoond.”

Kortom, ontevreden­heid troef in Hasselt. “Dat kan je wel zeggen”, klinkt het in koor. “We dachten vaak: ‘Komaan, wordt er nu geen énkel positief fragment getoond?’ Iedereen die hier aan het werk was, werd in een slecht daglicht gesteld. Onze barman die vijf seconden naar een papiertje stond te kijken, dat werd helemaal uitvergroo­t. Zo zijn er nog tal van voorbeelde­n. Logisch dat iedereen kritisch was.”

 ?? DILLEN
FOTO SVEN ?? Deborah en Nathan.
DILLEN FOTO SVEN Deborah en Nathan.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium