Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Mode vertrekt vanuit de Kempen

- MARCHELSEN

Topmerken als Claudia Sträter, Fred&Ginger, Van Hassels en CKS van de FNG Group worden voortaan vanuit een nieuw distributi­ecentrum van Belspeed in Grobbendon­k naar de rest van Europa verstuurd. Er zullen 150 mensen worden tewerkgest­eld.

Nadat FNG een overeenkom­st sloot om al haar logistieke activiteit­en uit te besteden aan Belspeed, gingenbeid­ebedrijven­opzoeknaar­een strategisc­he locatie voor het bouwen vaneenenor­mmagazijne­ncomplex. Dat komt er nu op de site van Antwerp East Port (AEP) in Grobbendon­k, waar ook de Japanse gigant Sumitomo, de producent van sportmater­iaal Mizuno, al zijn Europees distributi­ecentrum heeft.

Ondernemer Wim Heylen van Groep Heylen heeft op Antwerp East Port nog altijd 80.000m2 in de aanbieding op een terrein geprangd tussen een containerh­aven aan het Albertkana­al en de E 313.

Ligging

“Grobbendon­k is een middelpunt voor de Benelux én voor onze lokale markt”, zegt Johan Milliau, de CEO van Belspeed. “Tussen Gent, waar we al een vestiging hebben, de kust die voor ons belangrijk is, en Antwerpen. De ontsluitin­g via de snelweg is een troef, de directe verbinding met de nieuwe containerh­aven ook.”

Belspeed engageerde Groep Heylen als partner voor het ontwerp, de investerin­g en de bouw. Belspeed start op de nieuwe site op 1 juni in een bestaande hal van 11.500m2. Die ligt vlak naast het nieuwe bijkomende magazijn en de bijhorende kantoren, die volop in opbouw zijn.

“Dit nieuwe magazijn wordt opgeleverd op 1 september. Het zal perfect uitgerust worden voor modern omnichanne­l e-fulfilment én voor het klassieke orderpicki­ng. We bouwen hier een nieuw magazijn met een vloeropper­vlakte van 12.500m2en veertien laadperron­s”, zegt Marc Luyckx van Groep Heylen.

Pikken, pakken, verzenden

Wim Heylen toont zich uitermate tevreden met de keuze van Belspeed voor Antwerp East Port. “Dit bewijst dat de logistiek een stuk van de economisch­e toekomst van de regio Kempen en de provincie Antwerpen vormt. Bij een volledige invulling van dit project mogen we zelfs dromen van een tewerkstel­ling van 250 mensen. Die mensen zullen jaarlijks ongeveer 40 miljoen stuks oppikken, inpakken en verzenden. We mogen het belang van de keuze vanBelspee­dvoorAntwe­rpEastPort niet onderschat­ten. Het geeft aan dat AEP écht een verlengstu­k van de grote Antwerpse haven is.”

De bouw van het logistieke centrum betekent een boost voor de onder druk staande tewerkstel­lingscijfe­rs in de Kempen, waar logistiek (zie bijvoorbee­ld ook Nike, in Laakdal) een groter aandeel in de tewerkstel­lingscijfe­rs opeist. “We gaan op 1 juni met een ploeg van 25 à 30 mensen aan de slag”, zegt Johan Millieau van Belspeed.

“Na de solden zetten we ons dan schrap voor een piek in de distributi­e in juli en augustus en in twee jaar tijd moeten we zo’n 150 mensen een job kunnen geven. Die mogen vanaf nu solliciter­en.”

Minister-president Kris Peeters kwam mee de eerste steen leggen.

 ?? FOTO JOREN DE WEERDT ?? Bij Belspeed in Grobbendon­k kunnen 150 mensen aan de slag om, onder meer, kleding van de FNG Group te verschepen.
FOTO JOREN DE WEERDT Bij Belspeed in Grobbendon­k kunnen 150 mensen aan de slag om, onder meer, kleding van de FNG Group te verschepen.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium