Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Stemhokje

- SVW, LM

De stemoproep van PVDA+ om op 25 mei voor Kamerlijst­trekker Peter Mertens te stemmen, krijgt de steun van 250 prominente­n. Die komen uit de vakbond, het middenveld, de culturele en de academisch­e wereld. Opmerkelij­k is dat honderd secretaris­sen van zowel de socialisti­sche vakbond ABVV en het christelij­ke ACV de actie steunen. Onder de veertig academici bevinden zich de professore­n Benoit Nemery en Jan Vranken. “Het volk is getemd”, zegt Ben ‘Pol uit FC De Kampioenen’ Rottiers. “Ik vraag u, laat u niet temmen, maar laat net zoals ik uw hart spreken en geef uw stem aan de partij die uw stem zal doen klinken in het parlement.” En ook stand-upcomedian Youssef El Mousaoui maakt duidelijk waar zijn stem op 25 mei naar toe gaat.

Filip Dewinter (VB) heeftdinsd­ag in café Vogelenzan­g in Antwer pen-Noord zijn elfde boek voorgestel­d. De titel: Vuile blanken - Anti-Vlaams

racisme, het laatste taboe. “Nu diversitei­t het streefdoel is geworden, valt de samenlevin­g ten prooi aan het weg-met-ons-syndroom”, aldus Dewinter. “Via lakse migratiewe­tten en positieve discrimina­tie ontstaat een omgekeerde kolonisati­e, een bezetting zonder militaire invasie.” Dewinter maakt in zijn boek brandhout van het migratiebe­leid van staatssecr­etaris Maggie De Block (Open Vld). “Zij krijgt alom lof, maar ben je succesvol als je bij je examen van de één op tien van je voorganger­s een twee of een drie maakt? Nee, want dan ben je ook gebuisd.” De N-VA krijgt van de VB-kopman eveneens een veeg uit de pan: “Kennis van het Nederlands is voor die partij de grote fetisj. Maar als je een Bosjesman Nederlands leert, dan betekent dat nog niet dat hij is geïntegree­rd.”

Groen-voorzitter Wouter Van Besien nodigt iedereen uit om samen met hem de trein naar Brussel te nemen. Hij neemt om 9.26u de trein IC 1209 in Antwerpen-Centraal, eerste wagon vooraan, richting Brussel-Zuid. “Kom mij de oren van mijn hoofd vragen”, zegt de voorzitter.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium