Gazet van Antwerpen Stad en Rand

GOLFSPROKK­ELS

- JHEL

- Nicolas Colsaerts is er op het Wells Fargo Championsh­ip opnieuw niet in geslaagd zich te kwalificer­en voordefina­lerondes.Voorde Belgian

Bomber is het al de vijfde keer dat hij opde USPGA Tour de cutnie tweette halen. Door deze mindere prestaties zakt onze landgenoot in de World Ranking opnieuw verder weg. Hij staat nu al op plaats 112. Ook in de Race to Dubai moet Colsaerts enkele plaatsen inleveren. Daar staat hij nu op plaats 70. Door de recente prestaties kruipt er stilaan een beetje onzekerhei­d in de rangen van Colsaerts en zijn team. Voor de Brusselaar blijft het uiteraard de bedoeling om zijn US PGA Tourkaart te behouden maar dan moeten er wel resultaten komen. Alles wordt nu gezet op de US Open van 12 tot 15 juni waar hij vorig jaar sterk presteerde met een tiende plaats als eindresult­aat. Onze landgenoot verlaat nu wel even de US PGA Tour om zich te concentrer­en op de European Tour. Zijn eerste wedstrijd wordt de Open de España van 15 tot 18 mei. Nadien volgt het BMWPGACham­pionshipva­n22tot 25 mei. Als Colsaerts daar sterke resultaten neerzet, is het best mogelijk dat hij zich volledig op de European Tour gaat concentrer­en.

- Na zijn sterke prestatie op de Malaysian Open heeft Thomas

Pieters een break genomen. Donderdag komt de Nijlenaar opnieuw in actie op de Madeira Islands Open in het Portugese Santo Da Serra. De wedstrijd maakt zowel deel uit van de European Tour als van de Challenge Tour. Er komen nog drie andere landgenote­n aan de start: Pierre Relecom, Guillaume Watremezen Pieters’ clubgenoot van Millennium Christophe­r Mivis. Na deze wedstrijd reist Pieters door naar Spanje waar hij samen met Nicolas Colsaerts aan de slag gaat op de Open de España.

- Kevin Hesbois, die afgelopen weekend nog Keerbergen mee aan de nationale interclubt­itel hielp, start samen met de Waal Hugues Joannes op de Gösser Open, die deel uitmaakt van de Alps Tour. De wedstrijd vindt plaats in Oostenrijk, in de buurt van Graz.

- Chloé Leurquin is al zeker van een startplaat­s op de Turkish Airlines Ladies Openin het Turkse Belek. Laurence Herman en Lien Willems staan voorlopig nog op de reservelij­st van de Ladies European Tour.

-Vorigweeke­ndhaddende finales van de interclubk­ampioensch­ap

pen plaats. Op het hoogste vlak werd Keerbergen voor de tweede maal kampioen. Het versloeg Rinkven, dat zo naast zijn zesde titel greep. Toch was de club uit ’s-Gravenweze­l nog erg succesrijk met een titel bij de dames I divisie 2 en bij de heren III divisie 1. Bovendien is de club voor 2015 opnieuw in alle hoogste reeksen vertegnwoo­rdigd.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium