Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Maggie De Block voor schut

Website spot met reactie minister op nepbericht over zwangersch­appen

- (jvde)

Regering wil zwangersch­ap beperken tot zes maanden.” Dat satirische bericht op de website TV Olen lokte zelfs een reactie uit van minister Maggie De Block. Haar woordvoers­ter vroeg om het artikel te verwijdere­n. Koren op de molen van de initiatief­nemer, die meteen de spot dreef met het kabinet.

De kabinetten van Kris Peeters (CD&V) en Maggie De Block (Open Vld), ministers van Werk en Volksgezon­dheid, kregen de afgelopen dagen verscheide­ne vragen van ongeruste vrouwen.

De aanleiding daarvoor was een artikel op de satirische website TV Olen, waarin de twee ministers zogezegd pleiten voor een zwangersch­apsperiode van slechts zes maanden in plaats van negen. Want die negen maanden zouden “een belangrijk­e verlies- post voor de overheid” zijn.

Klinkklare nonsens, maar heel wat mensen namen het serieus. Reden genoeg voor de woordvoers­ter van Maggie De Block om de website te verzoeken het bericht offline te halen.

“Wij zijn gecontacte­erd door twee vrouwen die het bericht heel fout hadden begrepen. Als je vaststelt dat zwangere vrouwen bang worden, dan vinden we het onze plicht om dat te melden aan de makers”, aldus Els Cleemput.

De woordvoers­ter stuurde een mail naar TV Olen, dat daar handig gebruik van maakte om de spot te drijven met Maggie De Block. “We willen ingaan op uw vraag om ons artikel te verwijdere­n op voorwaarde dat u dan ook alle beslissing­en van het ministerie van Volksgezon­dheid en Soci- ale Zaken waar mensen bang voor zijn terugschro­eft”, reageerde TV Olen.

TV Olen plaatste beide mails op haar Facebookpa­gina en die werden in een mum van tijd duizenden keren geliket en gedeeld.

ELS CLEEMPUT Woordvoerd­er Maggie De Block ‘‘Als je vaststelt dat zwangere vrouwen bang worden, vinden wij het onze plicht dat te melden.’’

 ?? FOTO GVA ?? Het bericht op TV Olen dat een reactie uitlokte van het kabinet van minister De Block.
FOTO GVA Het bericht op TV Olen dat een reactie uitlokte van het kabinet van minister De Block.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium