Gazet van Antwerpen Stad en Rand

PREMIER LEAGUE

-

Met drie goals tegen QPR voegt Christian Benteke zich weer bij het kransje internatio­nale topspitsen. De Rode Duivel barst van het vertrouwen en scoorde zijn tweede hattrick ooit in de Premier League.

Hoezo vormcrisis? Met zeven goals in vijf competitie­wedstrijde­n rekende Christian Benteke af met de stempel van een verloren seizoen. Tellen we er ook zijn doelpunt tegen Cyprus bij, dan scoorde Benteke acht keer in vijf weken. Na een lange revalidati­e van zijn achillespe­esblessure staat weer garant voor goals. Gisteren tegen Queens Park Rangers deed Benteke zelfs meer. Overactief, steeds aanspeelba­ar, nuttig in de combinatie. Een goeie Benteke tilt heel Aston Villa naar een niveau hoger. Manager Tim Sherwood stond te lachen aan de zijlijn, Benteke lachte terug.

Het enige minpunt van de avond was dat zijn goals niet volstonden voor de zege. QPR kwam telkens op voorsprong, Benteke kon alleen maar gelijkmake­n. Vooral zijn derde goal

Big Ben

Een andere spijt die Benteke mag hebben, is dat de wedstrijd niet live te bekijken was op de Engelse tv. De match was wel te zien op de Belgische buis en ook bondscoach Marc Wilmots heeft tevreden gekeken. Benteke is nog maar de eerste Belg die twee hattricks lukt in de Premier League. Zijn eerste was twee jaar geleden tegen Sunderland (6-1).

Nog maar in februari belandde Benteke op de bank, toen hij in veertien Premier League-wedstrijde­n maar twee keer raak had getroffen. Even later werd manager Paul Lambert bedankt voor bewezen diensten en werd hij opgevolgd door ex-Tottenham-manager Tim Sherwood. Die gaf Benteke opnieuw vertrouwen. Gisteren leek hij voor het eerst weer op de onstuitbar­e aanvaller die hij was voor zijn blessure.

De doelpunten van Benteke zijn van cruciaal belang in de strijd om het behoud. Dankzij het gelijkspel blijft Villa drie punten voor QPR. De Londense promovendu­s staat samen met de twee andere promovendi - Burnley en Leicester - op de degradatie­plaatsen.

Vanavond gaat de aandacht in Engeland weer naar de FA Cup, waar de replay tussen Blackburn en Liverpool op het programma staat. De tweedeklas­ser hield

begin maart op 0-0. Liverpool aast op sportieve revanche na de nederlaag tegen Arsenal van vorig weekend.

Reds

The

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium