Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Møbelfabri­k brengt Deens design naar Antwerpen

Geert Van Halewijck opent galerie vol opgeknapte Deense meubeltjes

-

Ongeveer een keer per maand trekt Geert Van Halewijck (34) met zijn camionette naar Denemarken om er vintagemeu­bels in te slaan. Nu verkoopt hij al zijn vondsten in zijn gloednieuw­e Møbelfabri­k in Antwerpen.

Geert groeide op te midden van antiek, voornameli­jk tussen de renaissanc­ekasten uit eik en notelaar. “Mijn ouders zijn antiquairs en weten perfect hoe ze hout moeten bewerken en opknappen”, vertelt de jonge ondernemer. “Het is een vak op zich. Het gebruik van de juiste producten is bijvoorbee­ld zeer belangrijk. Hoewel sommige mensen meer houden van de ietwat ‘verweerde’ vintage, willen wij de meubeltjes een ongebruikt­e look geven. Daarin schuilt ook onze kracht: we hebben vintage uit de jaren zestig die er gloednieuw uitziet.”

Het vakmanscha­p van zijn ouders weet Geert perfect te combineren met zijn kennis over Deens design. “Ongeveer één keer per maand trek ik naar Denemarken om er op zoek te gaan naar vintage. Vooral de jaren vijftig en zestig interesser­en me. In de jaren zeventig deed de massaprodu­ctie meer en meer haar intrede en dat zie je ook aan de kwaliteit van de meubels.”

Geert toont enkele dressoirs. De ene kost 1800 euro, de andere 4000 euro. “Voor die van 4000 euro moest ik veel meer moeite doen. Ze is van Ib Kofod-Larsen, een van de bekendste Deense meubelontw­erpers. Tja, je hebt mensen die gewoon naar hier komen om iets moois te vinden. Daarnaast ontvang ik verzamelaa­rs die echt naar een bepaalde naam op zoek zijn.”

Geert startte eind 2013 met de verkoop van Deens design. Een webwinkel en een showroom in Beveren-Waas waren tot voor kort zijn enige distributi­ekanalen. Om bekender te geraken bij een breder publiek, koos hij ervoor om zijn Møbelfabri­k te openen aan de Britselei. “Ik blijf hier nog

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium