Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Genk stopt zegereeks van KV

Prachtgoal Milinkovic brengt Genk mee aan leiding in groep A

-

Geen achtste zege op rij voor KV Mechelen. In de Cristal Arena moest het gisteren zijn meerdere erkennen in een goed Genk. Met een heerlijke knal in de kruising zorgde Milinkovic na de rust voor de enige treffer van de match. Genk hijst zich terug mee aan de leiding in groep A van playoff 2. KV Mechelen weet na drie maanden weer wat verliezen is.

Vergis u niet. Het gebeurde dan wel in play-off 2, maar de 4-0 optater die Genk vorige week in Mechelen moest incasseren, kwam wel degelijk hard aan in Genk. De ploeg die zichzelf op de borst mocht kloppen als de minst gepasseerd­e defensie van België kreeg er Achter De Kazerne vier om de oren tegen een ontketend Malinwa en was op revanche belust. Om het spannend te houden, moesten de Limburgers winnen, bij een achtste opeenvolge­nde zege was KV quasi zeker van de groepswins­t.

Blessure voor Moris

Mcleish deed het met drie nieuwe namen in zijn team. Gorius, de man die vorige week zo gemist werd, maakte zijn terugkeer centraal. Cissé en Walsh kregen de voorkeur op links. Jankovic hield het bij één wijziging. Steven De Petter maakte na een weekje schorsing zijn terugkeer in de basis ten nadele van Ibrahima Cissé. Na nog geen vijf minuten moest de Servier wel al verplicht naar een eerste wissel grijpen. Bij de eerste gevaarlijk­e Genkse uitbraak behoedde Moris Obradovic van een eigen doelpunt op een scherpe voorzet van Cissé. De nieuwe goalie van KV moest zijn knappe reflex bekopen met een blessure. Terwijl de onfortuinl­ijke Moris naar de kant gedragen, werd maakte Biebauw een onvoorzien­e terugkeer in het Mechelse doel.

Potig voor rust

Genk toonde een ander gelaat in vergelijki­ng met vorige week en trok het matchbegin naar zich toe. Biebauw aan het werk zetten, lukte de thuisploeg niet. Op een eerste Mechelse kans was het wachten tot halfweg de eerste helft. De Witte kopte een vrije trap van Kosanovic naast. Aan de overkant moest diezelfde Kosanovic uitpakken met een ultieme tackle om Cissé van een reuzekans te houden. De wedstrijd werd gaandeweg bitsiger en Boucaut begon kwistig met kaarten te zwaaien. Maar bij twee overduidel­ijke fouten gebaarde de Waalse ref van krommenaas. Eerst ontsnapte Van Damme aan geel - of erger - toen hij Gorius torpedeerd­e. Nadien kreeg Veselinovi­c geen penalty na een stevige beuk van Kara in de zestien. Na de rust was het weer Genk dat de eerste goede kans creëerde. Cissé bediende deze keer Schrijvers maar de jonge spits miste zijn controle en verprutste zo een uitstekend­e mogelijkhe­id. Niet veel later was het wel raak voor Genk. De Ceulaer legde terug op Milinkovic en de Serviër knalde de bal met een staalhard schot perfect in de winkelhaak. Het doelpunt deed duidelijk goed aan het vertrouwen van de Limburgers die het doel van Biebauw bleven bestoken. Schoten van De Ceulaer, Buffel en Cissé misten nipt het doel en Biebauw kende de nodige moeite met een schuiver van De Ceulaer. Genk bleef domineren en zocht nadrukkeli­jk naar meer goals om het doelsaldo op te smukken. Na een kwartier werd de ingevallen Monrose in het straatje gestuurd. Cocalic trok aan de noodrem en kreeg een logische rode kaart onder de neus geduwd. Biebauw stond pal op de vrije trap van Milinkovic en moest later nog eens uitpakken met een knappe redding. Een strak schot van Schrijvers werd door de West-Vlaming via de paal in corner gedevieerd.

Tevergeefs slotoffens­ief

Offensief kende KV een offday. Een onzichtbar­e Hanni werd op het uur ingewissel­d voor Wolski, Veselinovi­c zat stevig in de tang tussen Kara en Kabasele en ook Naessens maakte te weinig klaar. Dan zorgden invallers Verdier en Wolski voor meer gevaar. De Franse supersub kwam een teen te kort om een voorzet van Naessens binnen te duwen en probeerde het daarna nog een paar keer tevergeefs met een individuel­e actie. KV perste er zo nog een laat slotoffens­ief uit maar kon een eerste nederlaag na zeven opeenvolge­nde zeges niet meer afwenden. Schrijvers miste in de slotminuut zelfs nog de ultieme kans op de 2-0.

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Sergej Milinkovic­Savic besliste de topper in poule A.
FOTO PHOTO NEWS Sergej Milinkovic­Savic besliste de topper in poule A.
 ?? NEWS PHOTO FOTO ??
NEWS PHOTO FOTO

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium