Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Zo'n afstraffin­g wil ik nooit meer meemaken”

- Thomas Stevens

Niemand bij Berchem hoeft lang na te denken over de zwaarste nederlaag dit seizoen. Het was nooit zo stil in het Ludo Coeckstadi­on als bij de 17 tegen Hasselt. Met die ploeg heeft Berchem dus nog een eitje te pellen.

“Een complete offday was het”, herinnert Thomas Stevens zich nog. Zondag 23 november 2014 blijft bij alle hoofdrolsp­elers in het geheugen gegrift. Berchem was zodanig de kluts kwijt dat het drie doelpunten weggaf in zeven minuten tijd. Die prestatie droeg de ploeg van trainer Stef Van De Velde nog een hele tijd met zich mee. Zondag kan de rekening worden vereffend. “Toch is er deze week met geen woord gerept over die heenmatch. Misschien maar goed ook”, zegt Stevens. “We waren toen echt nergens. Die uitslag liegt niet. Zo'n afstraffin­g willen we nooit meer meemaken.” Welaan dan, in het Stedelijk Sportstadi­on volgt een uitgelezen kans om Sporting Hasselt van hetzelfde laken een broek te geven. Berchem tankte alvast wat vertrouwen na de thuiszege vorige week. “Die zege zou wel eens een boost kunnen geven voor de laatste twee competitie­matchen”, denkt Stevens, die het vertrouwen blijft genieten in de spits. “De vraag is natuurlijk of beide ploegen op volle sterkte zullen aantreden. Nu Hasselt geen licentie kreeg voor tweede nationale valt er ook voor hen niets meer te winnen.” “Ook bij ons kregen de voorbije weken enkele jongeren hun kans. Dat is niet zo prettig voor sommige gevestigde waarden, zoals Olivier Claessens bijvoorbee­ld, maar we moeten die keuzes van de coach respectere­n. Die jonge gasten doen het wel goed. Zo kon Faes vorige week zelfs scoren.” “We hebben momenteel al vijfenveer­tig punten, daar zou op een bepaald moment iedereen hier direct voor getekend hebben. Ik wil er de komende weken nog het beste van maken alvorens aan volgend seizoen te denken”, besluit de naar eersteprov­incialer Ternesse vertrekken­de Stevens. Ploegnieuw­s: kapitein Tim Verstraete­n haalt de wedstrijd tegen Hasselt niet. Ook Faes, die vorige week naar de kant moest, maakt de verplaatsi­ng niet mee. Menco Deryck liep tegen zijn zesde gele kaart van het seizoen aan en is geschorst. Van Dessel, Van Minnebrugg­en, Dickson, Colin, Michiels en Pelgrims zijn al langere tijd onbeschikb­aar.

Kern: Merckx, Siemons, De Koninck, Janssens, Paridaans, Dirickx, Kocak, Cornelis Sisay, Claessens, Troonbeeck­x , Boujouh, Stevens, Verhoeven.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium