Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Truyts gaat voor derde discustite­l

-

Kapellenaa­r Timothy Truyts mikt op het provinciaa­l kampioensc­hap zaterdag in Burcht op een derde titel op rij in het discuswerp­en.

Na een voorspoedi­ge winter voelt Timothy Truyts zich klaar voor de eerste grote afspraak van het seizoen. “Tijdens de winter ging het heel goed. Ik ben er zeer tevreden over. Het was toch wat afwachten omdat ik van trainer ben veranderd en met een nieuwe trainingsm­ethode werk”, blikt Truyts met veel vertrouwen vooruit. “Ik kende mijn beste winter in drie jaar. Het ziet er allemaal heel veelbelove­nd uit.’ Op een meeting in Turnhout op 12 april werd de 25-jarige discuswerp­er derde met 42m59. “Die wedstrijd viel wat tegen. Het was vooral bedoeld als 'opwarmertj­e' om wat in het ritme te komen. Op het PK zal het ongetwijfe­ld een stuk beter gaan”, maakt hij zich sterk. De werper, die getraind wordt door Peter Van den Eynden, gaat resoluut voor zijn derde provincial­e schildje op rij.

“Ik denk dat ik zaterdag zeker moet kunnen winnen. Die derde titel op rij: daar gaan we toch voor. De bedoeling is om uit te komen in de buurt van mijn persoonlij­k record van 47m63. Om zo een tussenstap te zetten om tegen het Vlaams kampioensc­hap in mei en het Belgisch kampioensc­hap richting vijftig meter te kunnen werpen. Die vijftig meter halen is absoluut het ultieme doel voor dit seizoen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium