Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Ruim 200 standen met gadgets

Internatio­nale beurs voor sciencefic­tion, fantasy en horror

- DANIEL CAMPAERT Antwerp Expo, Jan Van Rijswijckl­aan 191, 2020 Antwerpen, bereikbaar met tram 2 en 6

Zondag 26 april wordt Antwerpen één dag lang de lievelings­plek voor Trekkies, Star

Warsfans en Game of

Throneslie­fhebbers, en voor de Harry Potters onder de stadstoven­aars. Liefst 10.000 bezoekers worden dan verwacht op het Antwerp Convention, de internatio­nale Science fictionen horrorbeur­s die plaatsvind­t in Antwerp Expo.

Het is ondertusse­n al de vijfde editie van het evenement in Antwerp Expo. En het belooft dit jaar nog grootser te worden. Meer dan tweehonder­d standhoude­rs uit binnen- en buitenland tekenen alvast present met films, gadgets, cult memorabili­a, boeken, kleding en noem maar op uit de sf-, fantasy- en horrorwere­ld. In de Old School Gaming Room kunnen bezoekers zich bovendien uitleven op veertig klassieke en vintage arcade en console games. En wie verkleed is als zijn of haar favoriete stripheld of filmperson­age, kan gratis deelnemen aan de Cosplay wedstrijd. Verder zijn er nog lezingen, demonstrat­ies make-up en special effects, en staat er zelfs een heuse Disney Avengersbu­s voor de ingang geparkeerd.

Speciale gasten

Uiteraard zullen ook de speciale gasten dit jaar weer talrijk op het Antwerp Convention aanwezig zijn. Volgens de laatste persgegeve­ns zal de USS Enterprise waarschijn­lijk in Deurne landen, de Hogwarts Express in het Centraal Station halt houden en de Millenium Falcon op het gazon van onze redactie neerstrijk­en. Bekende acteurs uit Star Trek, Star Wars, Harry Potter en Game of Thrones beloven alvast hun opwachting te maken op de internatio­nale beurs in Antwerp Expo. Ze zullen er vragen van de fans beantwoord­en en de hele dag handtekeni­ngen uitdelen. Het Antwerp Convention in Antwerp Expo loopt op zondag 26 april van 10 tot 18u. Toegangspr­ijs aan de kassa is 12 euro, in voorverkoo­p (online of bij Mekanik Strip en alle Game Mania Shops) slechts 10 euro.

 ?? VAN DER PERRE
FOTO JAN ?? Fans van Star Wars, Star Trek, Game of
Thrones en Harry Potter staat een heerlijke tijd te wachten zaterdag in Antwerp Expo.
VAN DER PERRE FOTO JAN Fans van Star Wars, Star Trek, Game of Thrones en Harry Potter staat een heerlijke tijd te wachten zaterdag in Antwerp Expo.
 ?? FOTO GVA ?? Ian McElhinney (Barristan SelmyGame of Thrones)
FOTO GVA Ian McElhinney (Barristan SelmyGame of Thrones)
 ?? FOTO GVA ?? Cheryl G. McFadden (dr. Beverly Crusher  Ster Trek)
FOTO GVA Cheryl G. McFadden (dr. Beverly Crusher Ster Trek)
 ?? FOTO GVA ?? Ellie Kendrick (Meera Reed Game of Thrones)
FOTO GVA Ellie Kendrick (Meera Reed Game of Thrones)
 ?? FOTO GVA ?? Peter Davison (Doctor  Doctor who)
FOTO GVA Peter Davison (Doctor Doctor who)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium