Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Laatste kans om te wonen in DUNGELHOEF­F

-

Op wandelafst­and van het centrum van Lier, in een park van maar liefst 35.000 m², en met zicht op de prachtige voormalige kazerne ontwikkele­n Matexi en Cordeel vandaag een buurt waar het heerlijk wonen is. Dungelhoef­f biedt autovrije ruimte aan een 100-tal wooneenhed­en, 4 commerciël­e panden, een aantal stadsdiens­ten gelegen rond een aangenaam plein en tal van mogelijkhe­den om te sporten en te genieten. Op 3 mei tussen 14 en 17 uur gaat de laatste fase van Dungelhoef­f van start. Ga die dag als eerste langs om de plannen en prijzen te bekijken! De bouw van de voormalige kazerne ging van start in 1888. Twaalf jaar later werd de artillerie­kazerne in gebruik genomen door de 11de Batterij van het 7de Artillerie­regiment. Vanaf 1955 bood het imposante pand gedeelteli­jk ook onderdak aan de Koninklijk­e Cadettensc­hool. Al in oktober 1995 heeft de stad Lier het hoofdgebou­w en twee poortgebou­wen laten erkennen als beschermd stadsgezic­ht. In 1998, na de verhuis van de Cadettensc­hool naar Laken, kocht de stad de kazerne met de bedoeling die op te nemen in een stadsontwi­kkelingspr­oject dat de herinnerin­g aan het militair verleden van Lier blijvend moest verankeren. Daartoe werd voor dit gebied een masterplan opgemaakt dat onder meer voorziet in de revalorisa­tie van de voormalige kazernesit­e, de realisatie van een nieuw gebouw voor bepaalde stadsdiens­ten en de ontwikkeli­ng van een 100-tal appartemen­ten in een park.

35.000 m² groen Wonen, recreatie, rust en groen staan hier centraal. Dungelhoef­f is een unieke plek waar je kan wonen in een park van 35.000 m², autovrij en toch dicht bij alle voorzienin­gen. Het station, het zwembad, de winkels, het ziekenhuis en de Grote Markt bevinden zich op wandelafst­and. De woongelege­nheden omvatten een kopgebouw en vier parkvilla’s die maximaal genieten van het groene uitzicht. Ook kijken de meeste terrassen uit op het park en zijn ze naar het zuiden of zuidwesten georiëntee­rd.

3 mei De parkvilla’s dragen de naam van een voormalige commandant van de Artillerie: Villa Leman, Villa Vautier. Vanaf 3 mei komen daar Villa Engelen en Villa Bruylant bij. Die dag start de lancering van de laatste fase van Dungelhoef­f en worden zowel studio’s, 1-, 2- en 3-slaapkamer­appartemen­ten en penthouses te koop aangeboden. Die dag zijn er ook diverse interessan­te investerin­gsappartem­enten te ontdekken. Ga dus zeker eens langs!

 ??  ?? Matexi
Matexi

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium